Οι μελιτζάνες σκορδαλιά στο φούρνο ήταν ένα καλοκαιρινό παραδοσιακό φαγητό αρκετά διαδεδομένο στην Αργολίδα και όχι μόνο, που τείνει να εξαφανιστεί από τα οικογενειακά τραπέζια.
Η συνταγή που ακολουθεί έχει μια μικρή παραλλαγή που νομίζω πως και σας θα σας κάνει να την εφαρμόσετε.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
2 κιλά μελιτζάνες
250 γρ. λάδι
200 γρ. καρύδια*
5 σκελίδες σκόρδο
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
αλάτι
Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο*
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό*
Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες (λίγο χοντρούλες) τις ξεπικρίζουμε με λίγο αλάτι και τις τηγανίζουμε ελαφρά (να πάρουν λίγο χρώμα)
Βρέχουμε το ψωμί και με το σκόρδο, 100 γρ. λαδι τα καρύδια και το ξύδι κάνουμε μια αραιή σκορδαλιά.
Απλώνουμε σε ταψί τις τηγανισμένες μελιτζάνες, ρίχνουμε από πάνω τους το τριμμένο κεφαλοτύρι και τις περιχύνουμε με την σκορδαλιά.
Τις ψήνουμε έως ότου να ροδίσουν σε μέτριο φούρνο. Τις γαρνίρουμε από πάνω με τον τριμμένο μαϊντανό.
Τρώγονται και κρύες.
Καλή όρεξη!!!