ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ιερά αγρυπνία στο Ναύπλιο για το Πάσχα του καλοκαιριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. |
«Ω του παραδόξου θαύματος! 
η πηγή της ζωής, εν μνημείω τίθεται,
και κλίμαξ προς ουρανόν, ο τάφος γίνεται.

Ευφραίνου Γεθσημανή, της Θεοτόκου
το άγιον τέμενος. Βοήσωμεν οι πιστοί,
τον Γαβριήλ κεκτημένοι ταξίαρχον,

Κεχαριτωμένη χαίρε, μετά σου ο Κύριος,
ο παρέχων τω κόσμω δια σου το μέγα έλεος».

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου το βράδυ, στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου τελέσθηκε η ακολουθία του εσπερινού ,εψάλει η παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και τελέσθηκε νυχτερινή θεία λειτουργία .
Την Αγρυπνία τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης μαζί με τον ιερέα του Ναού πατέρα Κωνσταντίνο Σέρρο. Ο ναός κατάμεστος από πιστούς κάθε ηλικίας, πράγμα που δείχνει την αγάπη του κόσμου προς την Παναγία μας. 
 Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Σε όλη τη χώρα, αλλά και σε πόλεις και χωριά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου οι πιστοί προστρέχουν στα πολλά προσκυνήματα όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.
Μεταξύ άλλων, στην Παναγία της Τήνου, στην Παναγία της Εκατονταπυλιανής, στη Χοζοβιώτισσα της Αμοργού, στην Παναγία στο Κάτω Κουφονήσι, στην Παναγία Φανερωμένη στην Άνδρο, στην Όλυμπο της Καρπάθου, στον Επιτάφιο της Παναγίας στην Πάτμο... Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ