ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Γέφυρα Καζάρμας: Η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα της Ευρώπης στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. |
Γέφυρα Καζάρμας: Η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα της Ευρώπης στην Αργολίδα
 Η Ακρόπολη της Καζάρμας, ένα από τα άγνωστα αξιοθέατα των Μυκηνών στην Αργολίδα, βρίσκεται στο 15ό χιλιόμετρο, στο δρόμο από το Ναύπλιο για Παλιά Επίδαυρο.
Η Ακρόπολη της Καζάρμας, αποτελεί κατασκεύασμα Αργείων που πιθανότατα μ’ αυτή όριζαν τα σύνορα των αρχαίων πόλεων του Άργους και της Παλιάς Επιδαύρου.
Η Ακρόπολη της Καζάρμας είναι μία μικρή οχυρωματική κατασκευή διαστάσεων 85 επί 75 μέτρα, χτισμένη σε λόφο ύψους 28 μέτρων. Θεωρείται οικοδομημένη κατά την βυζαντινή εποχή. Τα τείχη της έχουν πλάτος περίπου 2,50 μέτρα και το σωζόμενο ύψος της, φτάνει τα σχεδόν 5 μέτρα. Το σχήμα της είναι πολυγωνικό και χρονολογείται πίσω στον 4ο π.Χ. αιώνα, ενώ συναποτελείται από τέσσερις κυκλικούς πύργους, η κύρια είσοδος των οποίων βρίσκεται στα δυτικά.
Η μετάβαση στον χώρο της Ακρόπολης της Καζάρμας είναι πλέον πολύ εύκολη, αφού έχει κατασκευαστεί κανονικός δρόμος ανατολικά του λόφου πάνω στον οποίο στέκεται.
Κοντά στην Ακρόπολη της Καζάρμας και σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Αρκαδικό της Αργολίδας, βρισκεται η γέφυρα της Καζάρμας.
Η γέφυρα της Καζάρμας θεωρείται ως μία από τις αρχαιότερες διατηρημένες γέφυρες του κόσμου, κι αποτέλεσε στο παρελθόν ένα μέρος του οδικού δικτυού που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή, για να συνδέουν τις Μυκήνες και την αρχαία Τίρυνθα με την Παλιά Επίδαυρο. Παράλληλα, χρησίμευσε και σαν φράγμα για τα ορμητικά νερά των χειμάρρων κατά τους χειμερινούς μήνες.
Η γέφυρα της Καζάρμας κατασκευάσθηκε με την χρήση τεράστιων ακατέργαστων ασβεστόλιθων. Έχει μήκος 22 μετρά, πλάτος 5,6 μετρά και υψος 4 μετρα.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της γέφυρας της Καζάρμας είναι ότι αποτελεί την τελευταία μονότοξη γέφυρα που μπορεί να βρει κάποιος στην Ευρώπη, ενώ μέχρι και σήμερα, οι κατοίκοι της περιοχής συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ