V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σ.Ε.Κ Επιδαύρου….Το στολίδι συνεχίζει!

 Τα νέα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευχάριστα καθώς το διαμάντι της Επιδαύρου, η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ) στον Άγ. Δημήτριο, ξεκίνησε τις νέες εγγραφές, καθημερινά από τις 13:00 – 20:00.
Με ανανεωμένο πρόγραμμα, αφού αναμένεται να εμπλουτιστεί και με την ειδικότητα της κοπτικής – ραπτικής, μιας ειδικότητας κομψής και φινετσάτης, η οποία βασίζεται στο καλό γούστο και στη δημιουργικότητα.

Φυσικά, οι αρχικές ειδικότητες, της μελισσοκομίας, γαλακτοκομίας και μαρμαρογλυπτικής - λιθοχαρακτικής συνεχίζουν κανονικά. Ειδικά η τελευταία, είναι γνωστό σε όλους μας, ότι προέρχεται από τα αρχαία κιόλας χρόνια, όπου το σμίλευμα του μαρμάρου, μας έχει χαρίσει αυτά τα μοναδικής αξίας ανεκτίμητα μνημεία, που σήμερα όλος ο πλανήτης θαυμάζει. Μια τέχνη, όπου ο άνθρωπος δεν σμιλεύει απλά την πέτρα και το μάρμαρο αλλά κυρίως την ψυχή του. 

Στο ερώτημα, γιατί κάποιος να επιλέξει το επάγγελμα του λιθοξόου, η απάντηση είναι άμεση, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο υποσχόμενα επαγγέλματα για εύρεση εργασίας με πολύ καλές απολαβές, τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και στον ιδιωτικό. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ορισμένες εφαρμογές του εν λόγω επαγγέλματος, όπως η μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση οικιών, η μοντέρνα δόμηση επαγγελματικών και οικιακών χώρων, η εκκλησιαστική παράδοση στο μαρμάρινο διάκοσμο, η γλυπτική μαρμάρινων αγαλμάτων κ.α.

Το μόνο που χρειάζεται κάποιος, είναι απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου και ταυτότητα. Μετά το τέλος των σπουδών οι σπουδαστές αποκτούν πτυχίο με πιστοποίηση.



ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ