ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Μοχλός Ανάπτυξης είναι η Ιδιωτική Πρωτοβουλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:51:00 μ.μ. | | |
 Επαφές με εκπροσώπους δυναμικών παραγωγικών κλάδων είχε η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Υποψήφια Βουλευτής Αργολίδος με τη Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο των επαφών της με εκπροσώπους δυναμικών παραγωγικών κλάδων της τοπικής οικονομίας, η υποψήφια Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην τυποποίηση και εξαγωγή λαδιού, στη συσκευασία και εξαγωγή εσπεριδοειδών , καθώς και με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς της αγοράς. Επίσης είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδος . Μετά το πέρας του κύκλου αυτών των επαφών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για τη χώρα μας ο μόνος πρόσφορος δρόμος για την έξοδο από την κρίση και το ξεπέρασμα του σημερινού οικονομικού και κοινωνικού αδιεξόδου είναι η ανάπτυξη. Η βιώσιμη και ταχύρρυθμη ανάπτυξη, που μόνη αυτή μπορεί να διατηρήσει τις υπάρχουσες και να δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, να σταθεροποιήσει και να αυξήσει τα υπάρχοντα και να δημιουργήσει νέα εισοδήματα.
Για την Νέα Δημοκρατία, μοχλό για την ανάπτυξη, αποτελεί η υγιής ιδιωτική πρωτοβουλία, που ιστορικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να μεγιστοποιεί τη δημιουργικότητα του ατόμου, να αυξάνει τον παραγόμενο πλούτο της κοινωνίας, να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και τελικά να αναβαθμίζει τη συλλογική ευημερία.

Η ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας μας, είναι το μεγάλο στοίχημά μας για το μέλλον και σε τοπικό επίπεδο. Με την πεποίθηση αυτή, μέσα στο χρονικά ασφυκτικό πλαίσιο αυτού του προεκλογικού αγώνα, συναντήθηκα με αρκετούς εκπροσώπους δυναμικών τοπικών παραγωγικών μονάδων, και μου δόθηκε η δυνατότητα να καταγράψω τα προβλήματά τους, αλλά και να διαγνώσω τις πολλές και αναξιοποίητες δυνατότητες που διαθέτει η τοπική μας οικονομία.
Διαπίστωσα, και μέσα από αυτή τη σειρά επαφών, αυτό που αποτελεί κοινό τόπο για όσους δραστηριοποιούνται στον παραγωγικό τομέα της οικονομίας , ότι δηλαδή, η υπερφορολόγηση και τα δυσβάσταχτα βάρη που δημιουργεί, η πολυνομία , η υπερτροφική γραφειοκρατία, αλλά και η δυσκολία στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση τόσο των μεγαλύτερων, όσο και των μικρότερων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση λόγω της κρίσης , αποτελούν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την επιχειρηματικότητα στην πατρίδα μας. Αυτά δε τα προβλήματα διογκώθηκαν λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών που επιβλήθηκαν στις τραπεζικές συναλλαγές και την δυσλειτουργία που παρατηρείται στις επιτροπές των τραπεζών .

Διαπίστωσα, όμως, ταυτόχρονα, ότι οι επιχειρήσεις οι προσανατολισμένες στην εξωστρέφεια, στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και στην κάλυψη συγκεκριμένων καταναλωτικών αναγκών, εμφανίζουν δυναμική ανάπτυξη και δείχνουν το δρόμο με τον οποίο μπορούμε να ξεπεράσουμε εμπόδια, να ανοίξουμε νέες αγορές και να αυξήσουμε την πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. 
Στη φάση που βρίσκεται η τοπική μας οικονομία, όπως και συνολικότερα άλλωστε η εθνική μας οικονομία, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να στραφούμε στην αξιοποίηση της καινοτομίας, των νέων οργανωτικών προτύπων και με ευελιξία να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της ζήτησης, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, για τον εξορθολογισμό του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών , όταν αυτό καταστεί εφικτό, για τη βελτίωση της απορρόφησης και της διάθεσης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, και για την εφαρμογή πολιτικών ενθάρρυνσης συγκεκριμένων δυναμικών κλάδων της οικονομίας, αποτελεί την εγγύηση για τη γρήγορη επανεκκίνηση της εθνικής μας, αλλά και της τοπικής μας οικονομίας.

Πιστεύω ότι τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με την ενεργό στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της αναπτυξιακής δομής του Νομού μας, μέσα από πρωτοβουλίες συμβουλευτικής υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προώθησης του εκσυγχρονισμού τους και ενθάρρυνσης της συνέργειάς τους τόσο μεταξύ τους, όσο και μεταξύ αυτών και του δημόσιου και δημοτικού τομέα, μπορούν, εφ’ όσον ασκηθούν κατά τρόπο αξιόπιστο και συνεπή, να ασκήσουν πολλαπλασιαστική επίδραση για την ανάπτυξη της οικονομίας της Αργολίδας.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία στην Αργολίδα διαθέτει εγγενώς όλο το δυναμισμό, αλλά και τις δυνατότητες που χρειάζονται για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της κοινής μας αναπτυξιακής προσπάθειας. Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερο συντονισμό, λιγότερες γραφειοκρατικές παρεμβάσεις και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δημιουργικές πρωτοβουλίες των κατοίκων του Νομού μας, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες εξωστρεφούς δραστηριότητας. Στο χέρι μας είναι να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και να πετύχουμε τους στόχους μας.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ