ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο τρίτος πόλος του αυτονόητου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 π.μ. | | |
Γράφει ο Γιάννης Μανιάτης
πρώην υπουργός, υποψήφιος βουλευτής 
Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) 
στην Αργολίδα

 «Κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίσταση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη». Αυτή η φράση του Γερμανού φιλόσοφου Αρθουρ Σοπενχάουερ, μου έρχεται συχνά στο μυαλό όσο σκέφτομαι τα τελευταία πέντε χρόνια, που έλαχε στο ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί μια κρίση που ξεπερνούσε τις δυνάμεις του. Στην προσπάθειά μας να σώσουμε τη χώρα από μια πρωτόγνωρη κατάσταση, κάναμε λάθη αλλά δεν είπαμε ποτέ ψέματα. Είπαμε την αλήθεια και το πληρώσαμε ακριβά. Την αλήθεια που όλοι οι άλλοι πολέμησαν αλλά θεωρούν σήμερα αυτονόητη.


Εδώ βρισκόμαστε σήμερα.

Αντιμέτωποι με το μεγάλο δίλημμα αυτών των εκλογών. Ποιος από τους δύο κατά φαντασίαν μονομάχους θα κυβερνήσει τη χώρα; Από τη μία, μια λαϊκίστικη ψευδοαριστερά που διψάει για εξουσία και από την άλλη μια νεοφιλελεύθερη δεξιά βαλκανικού τύπου. Μπροστά στις κοκορομαχίες και τις ασχήμιες προς άγραν ψήφων εμείς απαντάμε: Μια δυνατή κεντροαριστερά θα είναι η φωνή της λογικής που θα απαντήσει στο μοναδικό ερώτημα που θα τεθεί την επομένη των εκλογών: όχι στο «ποιος θα κυβερνήσει», αλλά στο «πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος». Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος, το τρίτο κόμμα, η τρίτη εντολή σε αυτές τις εκλογές. Η σοσιαλδημοκρατία είναι η εγγύηση του αυτονόητου, η Κεντροαριστερά της ευθύνης που δεν έριξε ποτέ την ασπίδα και πάλεψε για την αλήθεια. Σε αυτές τις εκλογές, όμως, υπάρχει κι ένα άλλο δίλημμα που συχνά διαφεύγει της προσοχής. Πώς απαντάει ο σύγχρονος Ελληνας πολίτης στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, σε μια φάση που κρίνεται επί της ουσίας η θέση της χώρας στην Ευρώπη; Με την Κεντροαριστερά στην τρίτη θέση ως εγγυητή της προοδευτικής κυβερνητικής σταθερότητας ή με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης υποδίκων που κηρύσσουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία; Εύχομαι το δίλημμα αυτό να προβληματίσει πολλούς από τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας, ιδίως σε τριεδρικές περιοχές της χώρας, όπως η Αργολίδα.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανήκει στη μεγάλη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική οικογένεια που στήριξε την Ελλάδα όταν οι άλλες ευρωπαϊκές παρατάξεις μας είχαν γυρίσει την πλάτη. Η παρέμβαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, στο τελευταίο Eurosummit ήταν καθοριστική για τη χώρα. Οι προτάσεις μας είναι αυτές που πάντα υποστηρίζαμε και που σήμερα υιοθετούν οι πάντες. Για σύγχρονο, «κανονικό» κράτος, ζωντανή επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη μέσω επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας, ανθρώπινα δικαιώματα.

Είμαστε η φωνή του αυτονόητου, της ψυχραιμίας και της αποτελεσματικότητας. Και θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών της Κυριακής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ