V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση της υπ. Βουλευτού Αργολίδος Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου με αγρότες του Νομού

 Συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου είχε η υποψήφια Βουλευτής Αργολίδος της Νέας Δημοκρατίας, Σόνια Τάνταρου - Κρίγγου. Αναφορικά με τη συνάντηση αυτή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου, και μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω μαζί τους μια από κάθε άποψη χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου. Μου εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις δυσκολίες που συναντούν για την επίλυσή τους . Τα όσα συζητήθηκαν , όπως προέκυψε , αφορούν το σύνολο των αγροτών του Νομού μας . 
Το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών, που άνοιξε μετά τους ατυχείς χειρισμούς της απελθούσας κυβέρνησης με τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου για το 3ο Μνημόνιο, και απειλεί να διαλύσει τον αγροτικό τομέα στη χώρα μας, ανησυχεί πρωτίστως τους αγρότες μας. Πιστεύω ότι η δήλωση-δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το σαφή διαχωρισμό και τη διαφορετική φορολογική μεταχείριση των κατ’ επάγγελμα αγροτών από τους ετεροεπαγγελματίες, καθώς και η κατηγορηματική διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα μας δεν πρόκειται να ψηφίσει τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες , με τη μορφή που έχουν παρουσιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, κινούνται στην ορθή κατεύθυνση και δίνουν στον αγροτικό κόσμο την βάσιμη ελπίδα ότι ο επαγγελματικός αφανισμός τους δεν θα περάσει.

Εξίσου απασχολεί τους αγρότες μας και η ελλιπής θωράκιση για την αντιμετώπιση φυτικών νόσων όπως η τριστέτσα, που ακριβώς επειδή δεν αντιμετωπίζεται δραστικά, απειλεί με ανυπολόγιστη καταστροφή την παραγωγή του κατ’ εξοχήν αγροτικού προϊόντος του Νομού μας, του πορτοκαλιού. Ένα άλλο καίριο πρόβλημα των αγροτών μας, αποκαλυπτικό δείγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το κράτος τα προβλήματά τους, αφορά το ζήτημα των ασφυκτικών προθεσμιών αλλά και η πληθώρα των δικαιολογητικών που ζητούνται για τη δήλωση των αγροτικών γεωτρήσεων καθώς και η απειλή ότι , σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης δήλωσης , οι χρεώσεις θα γίνονται με τιμή οικιακού ρεύματος, στοιχείο που είναι προφανές ότι θα εκτινάξει στα ύψη και θα καταστήσει απαγορευτικό το σχετικό κόστος καλλιέργειας. Πάγιο αίτημα του συνόλου των αγροτών του Νομού μας αποτελεί η επέκταση του δικτύου του Αναβάλου ,ιδίως δε στις περιοχές Επιδαύρου και Ερμιονίδας. Επιβεβλημένη είναι επίσης η επανεξέταση εφαρμογής του εργοσήμου στους αγρεργάτες . 
Εκείνο το οποίο θέλω να υπογραμμίσω είναι την ανάγκη, από τη στιγμή που από όλες τις πλευρές γίνεται αποδεκτό ότι μια από τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας είναι και η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, να υπάρξει ενεργότερη στήριξη από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους προς τους αγρότες, ώστε με τη σωστή συμβουλευτική υποστήριξη να ενισχυθούν στοχευμένα και αποτελεσματικά όλες οι παραγωγικές τους πρωτοβουλίες. Η περίπτωση λ.χ. της αναγνώρισης ως ΠΟΠ του πορτοκαλιού στον Νομό μας, η οποία καθυστερεί απαράδεκτα επί ζημία των αγροτών μας, αλλά και η περίπτωση των δυσλειτουργιών που σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζει η παρέμβαση του ΕΛΓΑ εκεί που απαιτείται η άμεση κινητοποίησή του, αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις της ολιγωρίας και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται τα αγροτικά προβλήματα. Ευελπιστώ ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις 21 Σεπτεμβρίου 2015 με κορμό την Νέα Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει άμεσα και χωρίς κωλυσιεργίες αυτά τα προβλήματα, καθώς είναι εκπεφρασμένη η βούληση της μεγάλης φιλελεύθερης-δημοκρατικής παράταξης ο αγροτικός τομέας να αποτελέσει μία από τις αιχμές του δόρατος της νέας αναπτυξιακής προσπάθειας για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση».
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ