ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Παλιοί και νέοι γνώριμοι των αγροτών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:06:00 μ.μ. |
 Αρκετά γνώριμα -στον αγροτικό κόσμο και στις τοπικές κοινωνίες- πρόσωπα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Δεν λείπουν ωστόσο εκπλήξεις, καθώς τρανταχτά ονόματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα ή έχουν θητεύσει στη Βάθη, έμειναν εκτός, από το ανακάτεμα της «τράπουλας» στο πολιτικό σκηνικό, με την αυτόνομη πορεία Λαφαζάνη, τη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τη μη κάθοδο του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δημήτρη Γελαλή, του πρώην γενικού γραμματέα στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που έμεινε εκτός, απαντώντας αρνητικά στο ενδεχόμενο να μπει ενδέκατος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, οπως επίσης και του Δημήτρη Κοδέλα εδώ στην Αργολίδα, που έχει να επιδείξει σημαντική κοινοβουλευτική δράση στα των αγροτικών θεμάτων.

Στη Λάρισα, εξάλλου «τρανταχτή» είναι η απουσία της υποψηφιότητας Διώτη με το ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της λίστας του οποίου είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως επίσης και του «Κινηματικου» πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος απέχει από τις εκλογές.

Πέραν της απουσίας της Ηρούς Διώτη, που δήλωσε ότι δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές, ο Τάκης Γιαλαμάς και η Άννα Παπαϊωάννου που αποχώρησαν ενισχύοντας τη Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.

Αντίθετα, εντός λίστας ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Θανάσης Ζανιάς, αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ καθώς επίσης και ο Βαγγέλης Αποστόλου (νομός Εύβοιας), ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει προεκλογική ενημέρωση σε όλη την Ελλάδα.

ΝΔ

Χωρίς εκπλήξεις αναμένονται τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, καθώς, όπως είχε πει ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η λαϊκή ετυμηγορία ήταν πρόσφατη και οι 76 βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιανουάριο αλλά και οι περισσότεροι επιλαχόντες με βάση τη σειρά σταυροδοσίας δεν θα μετακινηθούν. Από αγροτικούς νομούς ξεχωρίζουν τα ονόματα των Κοντού, Αραμπατζή, Κασαπίδη, Καρασμάνη και Χαρακόπουλου, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται μόνο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης (σ.σ.: θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και στο Ηράκλειο) που έχει αποφασίσει να διατηρήσει στις θέσεις τους τούς εκλεγμένους Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Βασίλη Οικονόμου και Νίκη Κεραμέως, ενώ πιθανότατα θα ενταχθεί στη λίστα ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του Σπύρου Καχριμάνη στην Αργολίδα και του συνονόματού του Σπ. Δανέλη, πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης του πρώην νεοδημοκράτη Ιωάννη Καράμπελα στη Βοιωτία, στις λίστες που έδωσε στη δημοσιότητα το Ποτάμι για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Έντονο αγροτικό «χρώμα» έχει και το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με την υποψηφιότητα του Βοιωτού Βασίλη Κόλλια, ο οποίος αναδείχτηκε μέσα από την Πανελλήνια Ένωση Αγροτών, υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ, με την οποία κατήλθε υποψήφιος στις ευρωεκλογές, αλλά και του πρώην ειδικού γραμματέα στο ΥΠΑΑΤ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, το όνομα του οποίου «παίζει» για επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σημαντική «σταθερά» στη δυτική Μακεδονία παραμένει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος τίθεται επικεφαλής στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα είναι επικεφαλής στις περιφέρειες που έχουν εκλεγεί, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης ο γιαννιώτης συνεταιριστής Μιχάλης Κασσής, ο καρδιτσιώτης επίσης συνεταιριστής – πρόεδρος των προβατοτρόφων δυτικής Θεσσαλίας προερχόμενος από το Κίνημα, Γιώργος Βαϊόπουλος και ο Μιχάλης Τζελέπης στις Σέρρες, πρώην βουλευτής και συνεταιριστής.ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Οι «περιφερειακές» υποψηφιότητες των Θανάση Πετράκου, Λίτσας Αμμανατίδου και Βαγγέλη Διαμαντόπουλου σε Μεσσηνία, Β' Θεσσαλονίκης και Καστοριά αντιστοίχως, ξεχωρίζουν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνη να είναι υποψήφιος στη Β' Πειραιά και στην περιφέρεια Αττικής, με δεύτερη τη Ραχήλ Μακρή που μετακινείται από την Κοζάνη.

ΚΚΕ

Ο «στρατηγός του κάμπου» Βαγγέλης Μπούτας τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό Καρδίτσας. Εκτός από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγου Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, στα ψηφοδέλτια ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και η συμμετοχή του Προέδρου Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Ρίζου Μαρούδα στη Λάρισα, αλλά και του Αιτωλ/νάνα βουλευτή Νίκου Μωραΐτη.

ΑΝΕΛ

Από τις λίστες των ΑΝΕΛ, δεν έλειψαν τα απρόοπτα καθώς όπως διευκρίνισε κατά την παρουσίαση του Επικρατείας ο Πάνος Καμμένος η δικαστική κλητήρας δεν πρόλαβε να καταθέσει την υποψηφιότητα της Σταυρούλας Ξουλίδου στη Β' Θεσσαλονίκης.

Έτσι, η κ. Ξουλίδου η οποία εκλέγεται με τους ΑΝΕΛ από το 2012 δεν θα είναι υποψήφια αν και θα πάρει μέρος στον προεκλογικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη και όπως είπε ο κ. Καμμένος «εν συνεχεία - πρώτα ο Θεός - θα χρησιμοποιηθεί σε κυβερνητικό πόστο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ευχαρίστησε τους 13 βουλευτές και τους δύο εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του 2012 και του 2015 και εν συνεχεία υφυπουργός Επικρατείας και στις εκλογές αυτές θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και τον Παναγιώτη Σγουρίδη, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Με τους ΑΝΕΛ δεν συμπαρατάσσονται οι υποψήφιοι του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ), των οποίων η αυτόνομη κάθοδος δεν ευόδωσε λόγω καθυστερημένης υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ