V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Άγνωστος πίνακας από την πολιορκία του Ναυπλίου το 1686 από τους Ενετούς (βίντεο)

Άγνωστος πίνακας από την πολιορκία του Ναυπλίου το 1686 από τους Ενετούς (βίντεο)
Την σημαντική ανακοίνωση έκανε ο κ. Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος, Ιστορικός-Αρχειονόμος, Αναπλ. Προϊστάμενος Γ.Α.Κ. – Αρχεία Νομού Αργολίδας, στα πλαίσια του Επιστημονικού Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015 με τίτλο "Της Βενετιάς τ΄Ανάπλι -300 χρόνια από το τέλος μιας εποχής".

Το θέμα του κ.  Γεωργόπουλου ήταν η "Η πολιορκία του Ναυπλίου το 1686 κατά τον Thomas Gavdielle (1688)". Πρόκειται για ένα ξυλόγλυπτο πίνακα που αναπαριστά την πολιορκία του Ναυπλίου από τους Ενετούς κατά την Δεύτερη ενετοκρατία στο Ναύπλιο.
Ο πίνακας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μέσα από το Επιστημονικό Συμπόσιο "Της Βενετιάς τ΄Ανάπλι -300 χρόνια από το τέλος μιας εποχής" και όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες του είχαν την ευκαιρία να γίνουν γνώστες σημαντικών λεπτομερειών από την εποχή εκείνη.

Η παρουσίαση του πίνακα από τον κ Γεωργόπουλο συνοδεύτηκε από λεπτομερείς αναφορές μετά από ερευνά που πραγματοποίησε ο ίδιος. Παρακολουθήστε παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Γεωργόπουλου.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ