V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας

 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.) καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού μας, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 22 Οκτώβρη και ώρα 6 το απόγευμα, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος. 

Όλοι μαζί, με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης . Ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και πλήττουν το εισόδημα και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας.

Τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση να φέρει για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, είναι βάρβαρα και καταστρεπτικά. Είναι συνέχιση της πολιτικής του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών που επιτάσσει η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση αύξησε το ΦΠΑ στο 23% στα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, κλπ), σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες, μας αύξησε το κόστος παραγωγής, μας άδειασε το πορτοφόλι μας, μεγαλώνει τις δυσκολίες μας απέναντι στον ανταγωνισμό, ευνοώντας τις εισαγωγές σε προϊόντα που παράγονται ή μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα, επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις.

Εφαρμόζει τη φοροληστεία, που αποφάσισε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2013 η οποία θα φθάσει στα 26% φόρος και μέχρι 100% η προκαταβολή από το πρώτο ευρώ. Τώρα μας στέλνουν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας για το εισόδημα του 2014 επιβάλλοντας νέο χαράτσωμα με διπλασιασμό της προκαταβολής (από 27,5 σε 55%). Μείωσαν τις συντάξεις αυξάνοντας τις κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη. Έχουν συμφωνήσει στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), χωρίς να αποκλείονται εναλλακτικά σενάρια μείωσης των συντάξεων, στην κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, στη φορολόγηση ενισχύσεων και αποζημιώσεων, καταργούν δωρεάν κρατικές υπηρεσίες (εμβολιασμοί ζώων, κλπ) για να βάζουμε όλο πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη .

Όλα αυτά μαζί με την ΚΑΠ, που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι και 50% ως το 2019, θα οδηγήσουν στο βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των πάνω από 1.500.000 ανέργων.

Σήμερα, ο αγροτικός κόσμος επιβάλλεται να βγει στο προσκήνιο και να παλέψει οργανωμένα , για να έχει μέλλον να παραμείνει στη γη του. Να συμμαχήσει με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ,τη νεολαία και τις γυναίκες που έχουν κοινά προβλήματα, ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια, ενάντια στις κυβερνήσεις που τον ξεκληρίζουν και τον στέλνουν στην ανεργία.



Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της Πέμπτης και συνεχίζουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας με πιο δυναμικές κινήσεις, για να μπει μπλόκο στα μνημόνια και στην πολιτική του ξεκληρίσματος.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ