ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Εργαστήριο με θέμα «Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | | |
 Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας (ΣΦΑ), θα προσφέρει προς τους φιλολόγους της Αργολίδας (ΠΕ 02) και τη φετινή σχολική χρονιά τον πρώτο κύκλο (επανάληψη του περσινού) του εργαστηρίου με θέμα «Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου», καθώς και έναν δεύτερο, πιο εξειδικευμένο.
Ο πρώτος κύκλος του εργαστηρίου θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 15 φιλόλογοι.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τον πρώτο κύκλο, μπορείτε να στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: matina.goga@chs.harvard.edu με θέμα «Εργαστήριο για τις ψηφιακές πηγές γνώσης», ώστε να διαχειριστούμε τα αιτήματα συμμετοχής. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι από 15 ενδιαφερόμενοι, -υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ικανός αριθμός συμμετοχών για να σχηματιστεί και νέα ομάδα-, θα χρειαστεί να επαναλάβουμε τον πρώτο κύκλο και μετά θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Το εργαστήριο έχει σκοπό να εισαγάγει τους Έλληνες φιλολόγους (ΠΕ02) στις έννοιες του ψηφιακού εγγραμματισμού (digital literacy) και της πληροφοριακής παιδείας (ευχέρεια/επάρκεια στη χρήση των ψηφιακών πηγών γνώσης -information fluency) και εστιάζει σε έγκυρες και αξιόπιστες ψηφιακές πηγές ανθρωπιστικού περιεχομένου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με τρόπους αναζήτησης καθώς και με το ψηφιακό περιβάλλον των πηγών ελεύθερης πρόσβασης αλλά και με πηγές της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Harvard, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, καθώς και με άλλα ψηφιακά εργαλεία, διαθέσιμα προς αξιοποίηση στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Το εργαστήριο θα συντονίσουν οι Ματίνα Γκόγκα, Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος - Αρχειονόμος, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Ανθός του Φουγάρου, MSc στην Πολιτισμική Πληροφορική, και Γιώργος Τράπαλης, γλωσσολόγος, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής και Έντυπης Ενημέρωσης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Ψηφιακού Αρσακείου.

Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες για το δεύτερο πιο εξειδικευμένο κύκλο θα ακολουθήσουν μετά την περάτωση του πρώτου κύκλου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και να επικοινωνείτε με τη Ματίνα Γκόγκα στα τηλέφωνα 2752047030 και 27520 47040.

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστήμιο Harvard
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ