V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Απάντηση Δρίτσα σε Ανδριανό για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής στο λιμάνι του Ναυπλίου και την κατασκευή της μαρίνας

 Στην 111/8-10-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την πορεία υλοποίησης των αναγκαίων έργων υποδομής στο λιμάνι του Ναυπλίου και την κατασκευή της μαρίνας Ναυπλίου, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός κ. Θ. Δρίτσας, επισυνάπτοντας έγγραφο του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Ως προς το πρώτο ερώτημα, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, κατά την εκτέλεση των εργασιών εκβάθυνσης του λιμένα Ναυπλίου, διαπιστώθηκε ότι μεγάλη επιφάνεια της λιμενολεκάνης και του διαύλου που επρόκειτο να εκτελεστούν εργασίες εκβάθυνσης ήταν βραχώδης, γεγονός που δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη. Το ΔΛΤΝ ζήτησε από την ανάδοχο εταιρία με δαπάνη της τελευταίας να αναθέσει την εκπόνηση γεωτεχνικής έρευνας σε πιστοποιημένη εταιρία γεωτεχνικών ερευνών. Ανατέθηκε στην εξειδικευμένη στις γεωτεχνικές έρευνες εταιρία με την επωνυμία “ΝΑΜΑ LAB” η εκπόνηση πλήρους και εκτεταμένης γεωτεχνικής έρευνας (έγιναν 13 γεωτρήσεις), από την οποία απεδείχθη πλήρως ότι μεγάλο μέρος των προς εκσκαφή εδαφών ήταν βραχώδες. Βάσει των αποτελεσμάτων της επιστημονικά τεκμηριωμένης γεωτεχνικής έρευνας που καθόρισε επακριβώς τη θέση και την έκταση των βραχωδών εδαφών και προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο με την υπάρχουσα πίστωση, κατέστη απαραίτητο να γίνει αναθεώρηση της έκτασης που μπορεί να εκσκαφθεί στη λιμενολεκάνη και το δίαυλο, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα του λιμανιού. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία γνωμοδοτήσεων από τος αρμόδιες Υπηρεσίες επί της πρότασης αναθεώρησης – τροποποίησης των ορίων εκβάθυνσης, με αποτέλεσμα την περαιτέρω καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου. Συγκεκριμένα [...] η Υπηρεσία σας ενέκρινε την αναθεώρηση των ορίων εκσκαφών λιμενολεκάνης και διαύλου όπως περιγράφονται και αποτυπώνονται στην [σχετική] Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤΝ και τα αντίστοιχα Τοπογραφικά Διαγράμματα με την προϋπόθεση ότι δεν επιδρά δυσμενώς στην εύρυθμη λειτουργία του λιμένα. Με το [...] σχετικό έγγραφο, το οποίο σας έχει κοινοποιηθεί, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου / Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου / Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης ζήτησε από το Δήμο Ναυπλίου και το ΔΛΤΝ να της προσκομίσει γνωμοδότηση του αρμόδιου Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου επί της πρότασης αναθεώρησης – τροποποίησης των ορίων εκβάθυνσης, προκειμένου να προβεί με τη σειρά της στην απόφαση έγκρισης εκτέλεσης λιμενικού έργου, όπως αυτό τροποποιείται με τις νέες προτάσεις.

Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα, σας αναφέρουμε ότι έχει περαιωθεί το έργο της περίφραξης του λιμένα και της τοποθέτησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Έχει οριστεί από το ΔΛΤΝ η 20-10-2015 ως ημερομηνία διεξαγωγής διαγωνισμού για την ανάθεση παροχής υπηρεσίας, για τη φύλαξη της λιμενικής εγκατάστασης λιμένα Ναυπλίου.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα κατασκευής μαρίνας Ναυπλίου, έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων και με την αριθμ. πρωτ. 27/6-11-2013 Απόφαση Διυπουργικής Επιτροπής Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, εγκρίθηκε η αίτηση του ΔΛΤΝ για ένταξη στις διατάξεις του ν.3389/05. Από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από το νομικό τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει εγκριθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΔΛΤΝ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι στο στάδιο υπογραφής προκειμένου να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία”.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ