V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση Ανδριανού για τον σύγχρονο φωτισμό των πολιτιστικών μνημείων της Αργολίδας

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με θέμα την ανάγκη σύγχρονου φωτισμού των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της χώρας για την ανάδειξη και την προστασία τους.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Σήμερα τα μείζονα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της χώρας (λ.χ. στην Αργολίδα Μυκήνες, Επίδαυρος, κάστρο Λάρισας, Παλαμήδι, Μπούρτζι) φωτίζονται ανεπαρκώς από ενεργοβόρους προβολείς παλαιάς τεχνολογίας οι οποίοι συχνά τίθενται εκτός λειτουργίας και δεν αντικαθίστανται.

Το ζήτημα αυτό, που αφορά την ανάδειξη, αλλά και την προστασία, του ιστορικού και πολιτιστικού μας πλούτου, μπορεί να επιλυθεί με την αξιοποίηση πόρων του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) για την εκπόνηση μελέτης και την υλοποίηση έργων για τον επιστημονικά άρτιο φωτισμό των ως άνω μνημείων, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων από την υιοθέτηση τεχνολογίας μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι είχαν στο παρελθόν ξεκινήσει συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατόπιν αυτών,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:


1. Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση πόρων του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) για την εκπόνηση μελέτης και την υλοποίηση έργων για τον επιστημονικά άρτιο φωτισμό των ως άνω μείζονων ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της Αργολίδας”.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ