ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Στις πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκέμβρη βλέπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τον χρόνο προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. |
 Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκέμβρη, «βλέπει» ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως το πλέον πιθανό χρονικό όριο, στο οποίο θα είναι εφικτή η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2015 και πιθανότητα το ύψος της θα υπερβεί το 70% της συνολικής δικαιούμενης επιχορήγησης.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιάννης Καργιώτης, ο οποίος μίλησε στο Agronews στο περιθώριο του 21ουσυνεδρίου του MARS (Monitoring Agricultural Research System), που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχών στελεχών των αντίστοιχων οργανισμών πληρωμών των χωρών της Ε.Ε.

«Για τη βασική ενίσχυση νομίζω ότι επικεντρωνόμαστε μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκέμβρη. Ο προσανατολισμός από ό,τι ξέρω -διότι είναι απόφαση του υπουργείου το πότε ακριβώς θα γίνει και με τί όρους- είναι να καταβληθεί πολύ περισσότερο του 50% της δικαιούμενης επιχορήγησης και μπορεί να φτάσει ίσως και παραπάνω από το 70%» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καργιώτης, αποφεύγοντας, ωστόσο, να ρισκάρει ακριβή πρόβλεψη του χρόνου υλοποίησης και του ποσοστού της πληρωμής, «για να μην πέσω έξω λίγες ημέρες».

Την περίοδο που διανύουμε, σύμφωνα με το ανώτατο διοικητικό στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ, διεξάγονται οι δοκιμές και οι επαληθεύσεις των δεδομένων, που έχουν τοποθετηθεί στο σύστημα, «γιατί δεν θέλουμε να βγάλουμε αποτελέσματα τα οποία θα μας οδηγήσουν σε πιθανώς πρόστιμα και επιστροφές ή σε αχρεωστήτως καταβληθέντα», ταυτόχρονα με την κατανομή των δικαιωμάτων, της περιόδου 2015-20, που θα δοθούν φέτος στους αγρότες και θα ισχύουν για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στους περισσότερους ελέγχους χρησιμοποιήθηκε τηλεανίχνευση, ενώ σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν ήταν εφικτό έγιναν γρήγορες επιτόπιες επισκέψεις.

Καταλήγοντας ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι «πρέπει να διενεργήσουμε κι άλλους επιτόπιους ελέγχους κλασσικού τύπου, σε καλλιέργειες που δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν μέσω τηλεανίχνευσης», και έφερε ως παράδειγμα αιτήματα που αφορούσαν περισσότερες από δύο διαφορετικές χειμερινές καλλιέργειες όπως σιτηρά, «για να ελέγξουμε δηλαδή μέσω των υπολειμμάτων των καλλιεργειών, αν όντως καλλιεργήθηκαν οι δηλούμενες χειμερινές αυτές καλλιέργειες».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ