V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ρινοπλαστική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 Η ρινοπλαστική είναι η πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση και στοχεύει στο να αλλάξει το σχήμα και το μέγεθος της μύτης ή και να βελτιώσει τη λειτουργία της.


Μία τέτοια χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει είτε για ιατρικούς λόγους, όπως να διορθώσει αναπνευστικά προβλήματα που σχετίζονται με τη μύτη ή να επανορθώσει κάποια παραμόρφωση που προέκυψε από τραύμα ή υπήρχε εκ γενετής. Συχνά ωστόσο γίνεται και για λόγους αισθητικής, με σκοπό να αλλάξει το μέγεθος και την εμφάνιση της μύτης.

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε πλαστική επέμβαση στη μύτη σας, είναι σημαντικό σε πρώτο στάδιο, να επικοινωνήσετε με τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό και μαζί να συζητήσετε για το τι θέλετε να αλλάξετε στην μύτη σας και τι αποτέλεσμα περιμένετε να έχει.

Ωστόσο είναι επίσης σημαντικό να έχετε υπόψιν σας ότι δεν υφίσταται τέλεια μύτη. Ο πλαστικός χειρουργός θα αξιολογήσει τη δομή της μύτης σας συγκριτικά με άλλα σημεία του προσώπου σας και θα διαμορφώσει τη μύτη σας ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και τονίζοντας τη φυσική ομορφιά σας.

Επιπλέον, καθώς δεν παύει να πρόκειται για επέμβαση, ο γιατρός θα πρέπει να εξετάσει τη γενική υγεία σας και να έχει ένα ιατρικό ιστορικό, ώστε να γνωρίζει πώς θα κινηθεί και να μπορεί να σας ενημερώσει με μεγαλύτερη ακρίβεια για το χρόνο αποκατάστασης καθώς και τι να περιμένετε από την επέμβαση.

Γενικά μία επέμβαση ρινοπλαστικής γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1μιση ώρα αν είναι απλή αλλαγή σχήματος ή και 2,5 ώρες αν απαιτείται και επιπλέον λειτουργική διόρθωση.
Οι δυο μεγαλύτεροι φόβοι που εκφράζουν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν ρινοπλαστική είναι ο πόνος κατά τη διάρκεια της επέμβασης καθώς και το αν υπάρχουν επιπλοκές από την διαδικασία.
Η πλαστική μύτης σε γενικές γραμμές δεν προκαλεί πόνο, παρά μόνο μία μικρή ενόχληση από τα ταμπόν της μύτης που αφαιρούνται δύο μέρες μετά την επέμβαση.

Οσο για τις επιπλοκές μετά την επέμβαση, είναι μηδενικές όταν πλαστικός χειρουργός έχει την ανάλογη εμπειρία και κατάρτιση και γι’ αυτό η σωστή επιλογή πλαστικού, είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής λύση.


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πλαστικού χειρουργού Γεωργίου Αραβανή και λύστε κάθε σας απορία για τη ρινοπλαστική και τις άλλες πλαστικές επεμβάσεις
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ