Οι Ιταλοί έχουν ένα περίεργο τρόπο να εξελίσσουν τα ζυμαρικά τους και να δημιουργούν καινούργιες και περίεργες γεύσεις και συνδυασμούς. Αυτό, όμως, που πολλοί δεν θα περίμεναν, είναι τα… σοκολατένια ζυμαρικά Pasta al Gianduiotti.
Στα ζυμαρικά αυτά χρησιμοποιείται σοκολάτα μαύρη ή λευκή και φουντούκια σαν γλυκιά σάλτσα, ενώ η πάστα επιλέγεται να έχει φαρδύ σχήμα, σαν ταλιατέλες για πιο πλούσια γεύση, αλλά και πένες ή όποιο άλλο σχήμα ζυμαρικού θέλει ο καθένας.
Mάλιστα η ποικιλία στις σάλτσες είναι μεγάλη, αφού φρούτα, ξηροί καρποί και σαντιγί συνδυάζονται ιδανικά για ένα απόλυτα γευστικό αποτέλεσμα.
Οι γείτονες είναι ειδικοί στα ζυμαρικά και διαρκώς εφευρίσκουν νέους τρόπους απόλαυσης, ενώ το πιάτο με τη σοκολάτα αποτελεί ένα από τα must επιδόρπια σε πολλά εστιατόρια της Ιταλίας.
Άλλωστε η αγαπημένη σοκολάτα μπορεί να γίνει ακόμα πιο λαχταριστή με πολλούς τρόπους…