Με αφορμή περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στην Κόρινθο εγείρονται πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά για την κοινωνική ειρήνη στην χώρα . Μια ομάδα από 30 μετανάστες έριξαν πέτρες στους φρουρούς λεηλάτησαν ένα από τα κτίρια και έβαλαν φωτιά στα στρώματα. Ξαφνικά όλοι αυτοί ήταν αντίθετοι με την διαμονή τους σε ένα στρατόπεδο για μετανάστες.
Αυτή «ολιγομελής» ομάδα των μεταναστών χωρίς χαρτιά οργάνωσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μια εξέγερση στην καρδιά του στρατοπέδου στην Κόρινθο, διαμαρτυρόμενοι για τον επαναπατρισμό τους, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Το «κέντρο φιλοξενίας», όπως ονομάζεται στην Ελλάδα το στρατόπεδο των μεταναστών, τέθηκε αμέσως σε συναγερμό από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.
Η ασφάλεια κατέστειλε ευτυχώς ταχύτατα την αναταραχή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μόνο υλικές ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, στην Ευρώπη, και ειδικά στην Μεσόγειο το 2015, μετακινήθηκαν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Οι κύριες μεταναστευτικές ροές που διακινήθηκαν δια μέσου της Ελλάδος ανήλθαν σε πάνω από 844.000 άτομα.
Σε άρθρο της ιστοσελίδας pentapostagma.gr, με τίτλο: Οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα προσπαθούν να επανεγγραφούν ως πρόσφυγες για περάσουν στα σκοπιανά σύνορα, είχαμε προειδοποιήσει ότι στην χώρα μας υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών που δεν έχουν καταφέρει να διασχίσουν τα σύνορα με την πΓΔΜ.
Τώρα ο στόχος τους είναι να επανεγγραφούν ως πολίτες που έχουν το δικαίωμα ασύλου. Μαροκινοί, Πακιστανοί και άλλοι στην συνέχεια θα ξαναπροσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα και να μεταβούν στην Βόρεια και Δυτική Ευρώπη.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Ευρώπη αποφάσισε να μη δεχθεί apriori άλλους τόσους μετανάστες με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.
Τόσοι λαθρομετανάστες μπορούν εύκολα να «χειραγωγηθούν» από γειτονικές χώρες και να χρησιμοποιηθούν ως «όπλο» για την πρόκληση χάους και πανικού, σε μια ήδη «κουρασμένη» από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία.
Οι αρχές στην χώρα μας ευτυχώς, επαγρυπνούν δίνοντας το καλύτερο εαυτό τους, το θέμα όμως είναι εάν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, τεχνογνωσία και το σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας πιθανής κρίσης.
Αυτό το σχέδιο «είναι» μέσα στο μυαλό των υπευθύνων και ελπίζουμε απλά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του, για την πλήρη διασφάλιση της ελληνικής κοινωνίας.