V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ανδριανός: Το παράδειγμα ζωής και δράσης του Καποδίστρια στέκει ως άσβεστη υπόμνηση των υψηλών αρετών αλλά και των αδύναμων σημείων του Γένους μας

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε σημερα στην εκδήλωση προς τιμή του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο. Στην ομιλία του ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ, το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας και την Ενωμένη Ρωμηοσύνη για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της σημερινής εκδήλωσης στο πλαίσιο του έτους φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας, που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Το Ναύπλιο και ευρύτερα η Αργολίδα υπήρξε για τον Καποδίστρια τόπος θριάμβου, αλλά και του τραγικού, μαρτυρικού του θανάτου. Για τους Έλληνες που έκτοτε έζησαν και ζουν υπό την δική του παρακαταθήκη, το παράδειγμα ζωής και δράσης του Καποδίστρια στέκει ως άσβεστη υπόμνηση των υψηλών αρετών, αλλά και των αδύναμων σημείων του Γένους μας.

Χάρη στην πολιτική μεγαλοφυΐα του Καποδίστρια, ο μεγαλειώδης Αγώνας της Ανεξαρτησίας απέδωσε το ελεύθερο ελλαδικό κράτος. Όμως η σφαίρα που αφαίρεσε τη ζωή του μεγάλου Κυβερνήτη, το αποτύπωμα της οποίας ακόμη υπάρχει στον Άγιο Σπυρίδωνα, σταμάτησε το σπουδαίο εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό του έργο με συνέπειες που δυστυχώς είναι, κι αυτές, ορατές και αισθητές μέχρι σήμερα στην ελληνική πραγματικότητα.Υπ' αυτή την έννοια η μελέτη, και η προσήκουσα απόδοση τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια έχει νόημα όταν μας κάνει σοφότερους ώστε να συνεχίσουμε το δικό του όραμα αποφεύγοντας τα τραγικά λάθη που ανέκοψαν βίαια την υλοποίησή του.

Η σημερινή εκδήλωση σ' αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται. Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, και καλή συνέχεια.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ