ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δύο μετάλλια για τον Ναυπλιώτη Ιωάννη Βαλασάκη στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Greek Chef”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. |
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Greek Chef” που συνδιοργανώθηκε με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης στο πλαίσιο της 3ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
Το ενδιαφέρον για το διαγωνισμό ήταν μεγάλο από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της διεξαγωγής του. Έλαβαν μέρος 150 σπουδαστές σχολών μαγειρικής αλλά και επαγγελματίες ΣΕΦ ενώ συνολικά μαζί με τους βοηθούς οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300. Το διαγωνισμό τίμησαν με την παρουσία τους 10 σχολές μαγειρικής στέλνοντας εκπροσώπους, ενώ τα πιάτα που ετοιμάστηκαν εντυπωσίασαν κοινό και κριτές. Την κριτική επιτροπή του τελικού του “Greek Chef” αποτέλεσαν ο Λευτέρης Λαζάρου Σεφ, η Μαρία Σουφλέρη, Διευθύντρια του περιοδικού ΒΗΜΑ Gourmet, η Νίκη Μηταρέα ,δημοσιογράφος γαστρονομίας, ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης , ο σεφ Νίκος Φωτιάδης και ο Γιώργος Μακρής, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.
Την αθλοθέτηση του πρώτου βραβείου έκανε η μεγάλη χορηγός της έκθεσης εταιρία σκευών μαγειρικής D.S.A, ενώ το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα προσέφεραν η εταιρία επαγγελματικών μαχαιριών Thomaidis και οι εκδόσεις Shape.
O Ναυπλιώτης σεφ Βαλασάκης Ιωάννης, έλαβε μέρος σε δύο κατηγορίες στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Greek Chef” στο πλαίσιο της 3ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
 Απέσπασε δύο μετάλλια, στην κατηγορία ΣΤ1, "Σούπες Μεσογείου" αργυρό και στον τελικό για την ανάδειξη του 1ου Greek Chef, κατηγορία Λ1 "Καλάθι με άγνωστα υλικά" χάλκινο.

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία είναι :

1η Ημέρα Παρασκευή 29/01/2016

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Κατηγορία Α-1 Έτοιμο σκάλισμα σε λαχανικά και φρούτα με θέμα την Ελληνική Γη

Απλή συμμετοχή διαγωνιζομένων-δεν δόθηκε μετάλλιο

Κατηγορία Α-11 Έτοιμο σκάλισμα σε «Σκληρό κίτρινο τυρί» (ελεύθερο θέμα)

Χρυσό μετάλλιο: Βιρβιλή Σωτηρία ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας

Αργυρό μετάλλιο: Μελετιάδου Ιωάννη ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας/Κράντου Φωτεινή ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

Χάλκινο μετάλλιο: Πάτσο Ευαγγελία ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

Κατηγορία Α12 Έτοιμες παρουσιάσεις με θέμα τη Σοκολάτα:«Ανάδειξη Ελληνικού Πολιτισμού»

Χρυσό μετάλλιο: Κορδαλή Γεωργία ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας

Αργυρό μετάλλιο: Γκατζή Ειρήνη ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

Χάλκινο μετάλλιο: Γκατσάρα Φωτεινή ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Κατηγορία B-1 Μικρό μενού (2 πιάτων) από ομάδα σπουδαστών (2 ατόμων):1ο πι

Χρυσό μετάλλιο: Γκότσης Βλάσης-Οκτάρας Φανούρης-Αθανάσιος Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας

Αργυρό μετάλλιο: Γεωργίου Βασίλης-Ποιμενίδης Άγγελος ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

Χάλκινο μετάλλιο: Χαρίτος Στέφανος-Παππάς Άγγελος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων/ Γκάμπου Ελένη-Χαχούδη Νικολίτσα 1ο ΙΕΚ Βόλου

2η Ημέρα Σάββατο 30/01/2016

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Κατηγορία Γ11 Έτοιμη κατασκευή με θέμα το “Βούτυρο” (ελεύθερο θέμα)

Χρυσό μετάλλιο: Μιχαλακοπούλου Μαρίνα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

Αργυρό μετάλλιο: Kαμπιώτη Αθηνά ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας/Ρίσκαλη Αφροδίτη ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

Κατηγορία Δ1 Ζεστό πιάτο συνδυασμός φρέσκου ζυμαρικού με θαλασσινά

Χρυσό μετάλλιο: Kολιγλιάτης Άγγελος

Αργυρό μετάλλιο: Γιουβαντσούδη Ευθαλία

Κατηγορία Δ2 Πιάτο με θέμα «Γλυκό εστιατορίου»

Χρυσό μετάλλιο: Καζιάνης Στέφανος

Αργυρό μετάλλιο: Βούλγαρη Κωνσταντίνα

Χάλκινο μετάλλιο: Κωστάκη Λάουρα

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Κατηγορία Ε1 Ζεστό πιάτο συνδυασμός Ελληνικών οσπρίων με Χοιρινό κρέας

Χρυσό μετάλλιο: Μπεντέβη Δήμητρα MBS Ρεθύμνου/Κουτροπούλου Χρυσάνθη ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ Καλαμάτας

Αργυρό μετάλλιο: Kόμνου Ελένη ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας

Χάλκινο μετάλλιο: Μουσδράκη Μαρία Mιλλένιουμ ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής/Μαυρίκη Σοφία Mιλλένιουμ ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής/ Λιαπάκης Γιάννης Μαθητής Γυμνασίου

Κατηγορία Ε-2 Πιάτο με θέμα την Ελληνική Σαλάτα

Χρυσό μετάλλιο: Χαλκίδης Παναγιώτης ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης/Τζομάκας Χρήστος ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας/Βουργουντζή Ειρήνη ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας/Χριστουλάκης Αντώνιος MBS Ρεθύμνου

Αργυρό μετάλλιο: Μπεσίκου Χρήστος MBS Ρεθύμνου/Μήτρου Πασχαλιά MBS Ρεθύμνου/Στεργιανή Γκάνα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

Χάλκινο μετάλλιο: Kontagini Kristo Μιλλένιουμ ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Νέα Μουδανιά/Ζebi Armelin ΙΕΚ Βολταίρος Κοζάνη/Μουλλάϊ Εσμεράλντο ΙΕΚ Βολταίρος Κοζάνη/ Ζαρκαδούλα Σταυρούλα ΙΕΚ Γαλαξειδίου/Λιώπας Στέλιος Μιλλένιουμ ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Νέα Μουδανιά

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ/ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ


Κατηγορία ΣΤ1 Ζεστό πιάτο με θέμα «Σούπες της Μεσογείου» με ψάρι ή θαλασσινά ή οστρακόδερμα ή συνδυασμός αυτών

Χρυσό μετάλλιο: Κολιγλιάτης Άγγελος/Βρυθιάς Αλέξανδρος

Αργυρό μετάλλιο: Βαλασάκης Ιωάννης/Βούλγαρη Κωνσταντίνα

Χάλκινο μετάλλιο: Πουρσανίδης Αναστάσιος/Καλογερίδης Γεώργιος
3η Ημέρα Κυριακή 31/01/2016

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ/CATERING/ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Κατηγορία Ζ-1 Παρουσίαση «Τούρτας» (Γάμου ή Βάπτισης)

Χρυσό μετάλλιο: Καζιάνης Στέφανος

Αργυρό μετάλλιο: Μάλλιου Χριστίνα

Χάλκινο μετάλλιο: Βασιλειάδου Κατερίνα

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Κατηγορία Η-1 Ζωντανό σκάλισμα σε λαχανικά και φρούτα με θέμα την Ελληνική Γη

Χρυσό μετάλλιο: Σιούλας Αναστάσιος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Αργυρό μετάλλιο: Kasi Arnold Ylli ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας

Κατηγορία Θ-1 «Ελληνικό Μενού 4 πιάτων» (Ορεκτικό-Κύριο πιάτο-Σαλάτα-Επιδόρπιο)

Χρυσό μετάλλιο: Στραγάλη Μαρία-Τσίπα Μαρία-Ρεγγίνας Θεόδωρος-Ντούσης Ευθύμιος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων/Μήτρου Πασχαλιά-Μπεντέβη Δήμητρα-Παπαγιαννάκη Νεκταρία-Χνάρη Κωνσταντίνα MBS Ρεθύμνου

Αργυρό μετάλλιο: Κόλλια Ευαγγελία-Κολινιάτη Γαρυφαλιά-Λαμπροπούλου Κλημεντίνη-Κόλλιας Άγγελος/Γαβανάς Μιχάλης-Βεισδάρη Άννα-Μούρλας Γιώργος-Αρβανιτάκη Δήμητρα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας

Χάλκινο μετάλλιο: Παγώνης Μιχάλης-Γιαπιτζόγλου Γιάννης-Χαζάπης Θεόδωρος-Πελεκάσης Παναγιώτης ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας/Κουτροπούλου Χρυσάνθη-Kontagini Kristo-Μπατσικούρας Νικήτας-Φουρτούνη Σταυρούλα ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ Καλαμάτας/ Γκρίντζου Ακριβή-Νταλιάνη Γεωργία-Ζαρκαδούλα Σταυρούλα-Μπαλαμπάνης Διονύσιος ΙΕΚ Γαλαξειδίου

Κατηγορία Κ1 Ζεστό πιάτο με θέμα το «Ψάρι»

Χρυσό μετάλλιο: Koυρμουλή Μαρίνα KAPPA STUDIES/Μπατσικούρας Νικήτας IEK OΡΙΖΩΝ Καλαμάτας/Δρίβας Νικόλαος ΙΕΚ Γαλαξειδίου

Αργυρό μετάλλιο: Μασμανίδου Χριστίνα ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Αλεξανδρούπολης/ Λάμπρος Κώστας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων/Φραντζεσκάκης Σταύρος MBS Ρεθύμνου

Χάλκινο μετάλλιο: Mάστορας Βασίλειος ΙΕΚ ΑΚΜΗ Αθήνας/Πάτσο Ευαγγελία ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας/Ιερωνυμάκης Ιερώνυμος ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας
1ος GREEK CHEF ΕΞΠΟΤΡΟΦ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

Κατηγορία Λ-1 Καλάθι με άγνωστα υλικά (κοινό για όλους) 1 βασικό υλικό και 6 επιπλέον υλικά

Χρυσό μετάλλιο-Greek chef 2016: Ψωμόπουλος Σταύρος

Αργυρό μετάλλιο: Βούλγαρη Κωνσταντίνα

Χάλκινο μετάλλιο: Βαλασάκης Ιωάννης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ