ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 π.μ. |
– Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 19:00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Το κυριότερο θέμα που θα συζητηθεί είναι η υπογραφή ψηφίσματος για την καθιέρωση «Παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας».

– Η 9η έκθεση Λακωνικών προϊόντων θα λειτουργήσει από 9 έως 12 Μαρτίου στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα.

– Συνεδριάζει στις 15:00 σήμερα το μεσημέρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

-Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε θα γίνει τις επόμενες μέρες ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Αιγίου για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πατρών. Εκεί θα συζητηθούν οι αδυναμίες και οι παραλείψεις του συγκεκριμένου έργου στην περιοχή της Αιγιαλείας όπως και οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Ολύμπιας οδού που προβλέπει την παράδοση της μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αιγιαλείας με τον κ. Γιώργο Δέδε.

-Οι αγρότες της Κορινθίας έκλεισαν σήμερα το πρωί με τρακτέρ στην κεντρική είσοδο της εφορίας Κορίνθου. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν μαζευτεί έξω από το κτίριο για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

-Δεν μπόρεσε ο Δήμος της Τρίπολης να περάσει στην τελική φάση της διεκδίκησης του τίτλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2021. Σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα και σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκαν οι πόλεις που προκρίνονται στην τελική διαδικασία επιλογής. Πρόκειται για την Καλαμάτα, την Ελευσίνα και τη Ρόδο. Οι τρεις αυτές πόλεις θα διεκδικήσουν τον τίτλο του θεσμού για το 2021. Θυμίζουμε, ότι αξιολογήθηκαν σ” αυτήν τη φάση, δέκα τέσσερις πόλεις. Για την μεγάλη διάκριση της Καλαμάτας, μίλησε πριν από λίγο στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομπή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκας.

-Απαγορεύσεις και περιορισμούς που φαίνεται πως καλύπτουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και είναι δυνατό να προστατέψουν την πανίδα και χλωρίδα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ένα από τα σημαντικότερα εναπομείναντα οικοσυστήματα της χώρας, προτείνει το σχέδιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της περιοχής, που παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης. Η προστατευόμενη περιοχή χαρακτηρίζεται Περιοχή Προστασίας της Φύσης. Όπως τόνισε ο κ.Τσιρώνης, κατά την παρουσίαση του Σχεδίου: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το προηγούμενο Π.Δ. που χαρακτήριζε την περιοχή ως «Περιφερειακό Πάρκο». Αν χαρακτηρίζαμε την περιοχή σαν «Εθνικό Πάρκο» δεν θα είχε καμιά προοπτική ανάπτυξης. Τα εθνικά Πάρκα θεωρούνται μεγάλες περιοχές με παρθένα βλάστηση και χωρίς ανθρώπινη δραστηριότητα. Έτσι αποφασίστηκε να χαρακτηριστεί σαν «Περιοχή Προστασίας της Φύσης» που περιλαμβάνει την προστασία της φύσης και την αειφορική ανάπτυξη.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ