ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η ανάλυση της μεγάλης νίκης του Διομήδη από τον Δημήτρη Δημητρούλια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. |
Ο Διομήδης χθες, στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Τριάδας, πήρε αυτό που ήθελε: τη νίκη και τους πολύτιμους δύο βαθμούς από ένα ντέρμπυ, που παίχτηκε μεταξύ δύο εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου. 

Ο περσινός νταμπλούχος Π.Α.Ο.Κ. βρήκε αδιαπέραστο εμπόδιο μπροστά στο πάθος, τη δύναμη και την θέληση των Λύκων και δεν μπόρεσε να κάμψει το πείσμα και την αποφασιστικότητά τους, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία εκατοντάδων φίλων και φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι με τη φωνή και το χειροκρότημά τους, «έσπρωξαν» τον Διομήδη όταν και όποτε χρειάστηκε.
Η ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής βρίσκει τους Λύκους να προηγούνται στην βαθμολογία με 3 βαθμούς μπροστά από τον Φίλιππο Βέροιας και με 5 βαθμούς μπροστά από τον Π.Α.Ο.Κ., εντούτοις κανείς ακόμα δεν μπορεί να προδικάσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Handball Premier, καθώς έπονται άλλες 6 εξίσου σημαντικές αγωνιστικές.

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ-2 και παρακολουθήθηκε από χιλιάδες θεατών ανά την Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι οποίοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, σχετικά με το συγκεκριμένο ντέρμπυ. Ιδιαίτερο και σαφώς προηγούμενο σε σημαντικότητα ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει η άποψη του «αρχιτέκτονα» της φετινής ομάδας των Λύκων, του προπονητή μας Δημήτρη Δημητρούλια, ο οποίος έκανε μια ξεχωριστή ανάλυση της πολύ μεγάλης χθεσινής νίκης:

«Αρχικά πρέπει να συγχαρώ τους Λούκα (Ντάσεβιτς) και Λευτέρη (Κρεμαστιώτη), γιατί αν και υπέφεραν όλη την εβδομάδα και δεν προπονήθηκαν λόγω αρκετά σοβαρών τραυματισμών, έσφιξαν τα δόντια και αγωνίστηκαν σαν λύκοι για την ομάδα. Μια σημαντική νίκη αφιερώνεται πάντα στους απόντες και σύσσωμη η ομάδα την αφιερώνει στον μεγάλο απόντα αυτού του διαστήματος, τον Χρήστο (Μυλωνά), που αναρρώνει μετά από την σοβαρή λοίμωξη που υπέφερε. Του ευχόμαστε όλοι το συντομότερο στο γήπεδο, πιο δυνατός από ποτέ. Σχετικά με το ματς τώρα: Ο αγώνας παρουσίασε μεγάλο τακτικό ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος ότι οι χαντμπολικοί θα τον απόλαυσαν. Είχε νευρικότητα και αρκετά λάθη, τα οποία και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά και κατάφερε τα περισσότερα να τα εξαργυρώσει σε εύκολα goal στην αντεπίθεση. Είμαστε οι 2 ομάδες που παίζουμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο πρωτάθλημα με pivot, αλλά σε αυτό το ματς σε μεγάλο βαθμό αλληλοεξουδετερωθήκαμε, αφού το παιχνίδι δεν είχε τον αναμενόμενο αριθμό τελικών πασών στα pivots.

Στο κομμάτι που ήμασταν πολύ σταθεροί και δεν κάναμε ποτέ μεγάλη κοιλιά ήταν η οργανωμένη μας επίθεση, όπου και συντήρησε ποσοστό πάνω από 50% καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η άμυνά μας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν συμπαγής και με επιμονή, ενώ ο Λοΐζος για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε σταθερότητα και την απαιτούμενη ηρεμία, για να φτάσει στα συνήθη νούμερά του. Τα εξτρέμ που ήρθαν από τον πάγκο (Δάσκαλος , Καρκαλάτος) μας έδωσαν καθοριστικά γκολ, αλλά και ποινές, ενώ ο Πασσιάς, έχοντας κάνει ένα κακό πρώτο ημίχρονο, πήρε τις πιο κρίσιμες για την έκβαση του αγώνα επιθέσεις, με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα, δείχνοντας στοιχεία εκκολαπτόμενου ηγέτη. Όλοι οι παίκτες έκαναν μια μικρή ή μεγάλη αγωνιστική κοιλιά μέσα στο ματς, αλλά κανένας δεν υστέρησε στο τέλος και αυτό λέγεται ΟΜΑΔΑ.

Προσωπικά θα έδινα τον τίτλο του MVP για αυτό το ματς στον Θοδωρή (Μεγαλοοικονόμου), γιατί σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα και με τόση νευρικότητα, ήταν μαζί με τον Αλβανό οι πιο ήρεμοι του γηπέδου, στους πολλούς και σημαντικούς ρόλους που έπρεπε να ανταπεξέλθει.

Τέλος συγχαρητήρια στο διαιτητικό δίδυμο για την πολύ καλή τους απόδοση, που επέδρασε θετικά στην εικόνα του χθεσινού αγώνα. Δεν ξέφυγαν από το προφίλ τους και βλέποντας ενδελεχώς το βίντεο, βρήκα πολύ λίγα λάθη εκατέρωθεν, ενώ στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού επέδειξαν πολύ μεγάλη συγκέντρωση και αποδείχτηκαν άτεγκτοι, σε έναν αγώνα που και οι δυο ομάδες έπαιξαν κοντά στα 6 μέτρα και πίεσαν πολύ να κερδίσουν σφυρίγματα και ποινές».

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 5-5, 9-6, 11-8, 12-10, 13-11 (ημχ.), 16-15, 17-16, 19-18, 22-20, 27-21, 28-23

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κοτανίδης, Μεγαλοοικονόμου 5, Καρκαλάτος 3, Κρεμαστιώτης 1, Πασσιάς 5, Κοροβέσης, Μούγιτς 3, Άντρεγιτς 3, Νικολίτσας, Ντάσεβιτς 1, Τουνγκελίδης, Σαμαράς 3, Σεϊρεκίδης 1, Λοίζος, Δάσκαλος 1, Παπαδόπουλος 2.

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής, Παλάσκας 4, Τσίλης 7, Τσεσμετζίδης, Νικολαϊδης 2, Κοκκώνης 3, Τσαμουρίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 3, Αλβανός 4, Τσαναξίδης, Κωστακίδης, Τριανταφύλλου, Κεσίδης.
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, δίλεπτα: 4-8, πέναλτι: 4/5-1/1.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ