V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

-Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Μητρόπουλο Αδαμάντιο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και υπήρξε διάθεση για συνεχή και άμεση συνεργασία.
Ο κ. Παυλής συνεχάρη τον νέο διευθυντή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην δύσκολη αποστολή που ανέλαβε. Ο κ. Μητρόπουλος θέλησε να ενημερωθεί για τα κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, από πλευράς Δημόσιας Τάξης. Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική μας Κοινωνία και όχι μόνο, είναι μεγάλα σε ότι αφορά την Αστυνομία, αλλά εκμεταλλευόμενη τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, θα υπάρξει προσπάθεια αντιμετώπισης.

-Παρουσιάζεται το πρωί της Παρασκευής, στην Αθήνα και μπροστά σε 12μελή επιτροπή του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για το 2021, το σκεπτικό, η κεντρική ιδέα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τηςυποψηφιότητας της Τρίπολης. Στόχος της Αρκαδικής αντιπροσωπείας, η πρόκριση στην τελική φάση της διεκδίκησης. Σ” αυτήν, θα βρεθούν τέσσερις πόλεις και η Τρίπολη αισιοδοξεί ότι θα είναι στην τελική φάση.

-Στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι, θα συνεδριάσει στην Τρίπολη, η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Η συνεδρίαση θα γίνει στο παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης και σ” αυτήν θα εξεταστούν ουκ ολίγα διοικητικά και οικονομικά θέματα. Θα εξεταστούν επίσης και ζητήματα που έχουν σχέση με στελέχωση επιτροπών, αλλά και άλλα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

-Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα διοργανώνει σήμερα στις 18.30 ο δικηγορικός σύλλογος Κορινθίας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Βερβεσός μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

-Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορια των οχημάτων στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου. Οι αγρότες που βρίσκονταν στο μπλόκο του Ισθμού για περισσότερες απο 30 μέρες αποχώρησαν με σκοπό να προχωρήσουν σε άλλες δράσεις.

-Τα μέλη του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας προσκαλούν τις φίλες και τους φίλους τους στην ετήσια εκδήλωση συνάντησης τους, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 5 το απόγευμα, στο χώρο εστίασης ΑΜΙ, στην κεντρική πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Μαγούλας του Δήμου Σπάρτης. Η εκδήλωση, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη συνάντηση των μελών του Σωματείου μας και των οικογενειών τους, με όλες τις φίλες και τους φίλους μας, και παράλληλα ενισχύει το ταμείο αλληλοβοηθείας του Σωματείου μας, το οποίο υποστηρίζει διαρκώς τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν. Η επιδείνωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης προκαλεί τη διαρκή αύξηση των αιτημάτων που δεχόμαστε κάθε χρόνο, τα οποία μετά από ενδελεχή έλεγχο ικανοποιούμε στο σύνολο τους.

-Η υπομονή και επιμονή κερδίζουν. Αυτό φαίνεται ότι ακολουθεί στην επιχειρηματική του πορεία και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ο οποίος με “όχημα” το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία, κατάφερε να καταλάβει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας την 3η θέση μεταξύ των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Tα οφέλη της τουριστικής επένδυσης του Costa Navarino, διαχέονται σε όλη τη Μεσσηνία, αφού μόνο το 13,5% των επιβατών που έρχονται στο 3ο γρηγορότερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ευρώπης, διαμένουν στην Costa Navarino, ενώ το 86,5% διαμένει σε τοπικά ξενοδοχεία και μικρά καταλύματα. Αρα από τους 97.500 τουρίστες που αφίχθησαν πέρσι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι 84.337 έμειναν σε καταλύματα εκτός της Costa Navarino. Υπολογίζεται λοιπόν ότι για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην Costa Navarino, 1,65 ευρώ δαπανάται εκτός αυτής. Εννοείται ότι η επένδυση της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ενώ μεταξύ άλλων είναι γνωστό ότι ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Aegean που συνδέει την μεσσηνιακή πρωτεύουσα με πόλεις της Ευρώπης και της Ασίας.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ