Την συνταγή αυτή μας την έδωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Παλαιότερα τα σαλιγκάρια τα έτρωγαν μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, ενώ το συγκεκριμένο πιάτο το τιμούσαν ιδιαιτέρως στην Αργολίδα. Σήμερα ειναι ελάχιστοι αυτοί που θα αποτολμήσουν έστω και να δοκιμάσουν. Αυτοί όμως που ξέρουν μιλούν για μια εξαιρετικά γευστική πρόταση. Το σίγουρο είναι ότι θα πιείτε κρασάκι με τους φίλους σας.
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό καλά καθαρισμένα σαλιγκάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι ραδίκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άγρια αγκιναράκια (άγρια χόρτα) ψιλοκομμένα
1 μπολ πελτέ ντομάτας
νερό
αλάτι, πιπέρι
-Βάζετε λάδι σε μία κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το ξερό και μετά τα φρέσκα κρεμμύδια. Μόλις ροδίσουν, προσθέτετε και τα σαλιγκάρια και ανακατεύετε.
-Αφήνετε για λίγο να βράσουν και προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, τις καυκαλήθρες, τον πελτέ ντομάτας και λίγο νερό.
-Αφήνετε να πάρουν μια βράση για περίπου 5 λεπτά και προσθέτετε εναλλάξ τα ραδίκια και τα άγρια αγκιναράκια. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.