ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ο Διομήδης στην μεγάλη πρόκληση του Κυπέλλου Ελλάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:48:00 μ.μ. | | |
 Η Αργολίδα ζει την εβδομάδα αυτή στο ρυθμό του Final 4, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου στο Λουτράκι. Φίλοι, φίλαθλοι, αλλά και κόσμος που δεν έχει παραστεί σε πολλούς αγώνες των Λύκων μέσα στη σεζόν, εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους για την πρόκριση της ομάδας στις τέσσερις καλύτερες του Κυπέλλου Ελλάδας και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στήριξή τους στα παιδιά μας και τον προπονητή μας.
«Πάμε να γεμίσουμε το Κλειστό του Λουτρακίου και να ζήσουμε στιγμές ανάλογες του χρυσού 2012». Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη, καθώς ο Διομήδης δεν έχει στην κατοχή του Κύπελλο Ελλάδας και όλοι ζουν με την ανυπομονησία της κατάκτησής του.

Ο μεγάλος αντίπαλος

Πρώτο εμπόδιο για το χρυσό όνειρο ο Δούκας. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στην Handball Premier αλλά και στο Κύπελλο, η μοναδική ομάδα εκ των φιναλίστ η οποία έχει κερδίσει τον Διομήδη και η φιναλίστ που, για να βρεθεί στο Λουτράκι, απέκλεισε τον περσινό νταμπλούχο ΠΑΟΚ. Ο Δούκας είναι ισχυρός και απρόβλεπτος αντίπαλος. Χτισμένος μέσα στα χρόνια με δικά του κατά κύριο λόγο παιδιά, με φρεσκάδα, ταχύτητα, επιμονή και πολύ ταλέντο. Ο Δούκας έχει ακριβώς τα ίδια κίνητρα με τον Διομήδη στον συγκεκριμένο αγώνα και σίγουρα ένα επιπλέον, λόγω του πρόσφατου χαμού του αείμνηστου ιδρυτή του, Ιωάννη Δούκα, οπότε διακαώς θα θελήσει να κατακτήσει το τρόπαιο και να το αφιερώσει στη μνήμη του εκλιπόντος.

Η πραγματικότητα των Λύκων

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα του Διομήδη; Ο Διομήδης ξεκίνησε τη σεζόν ως το απόλυτο αουτσάιντερ της Handball Premier και του Κυπέλλου Ελλάδας. Η νέα, φρέσκια και μικρού μέσου όρου ηλικίας ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια δεν έπειθε αρχικά για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Αν τον Σεπτέμβριο κάποιος έλεγε ότι ο Διομήδης θα διεκδικούσε στο Final 4 το Κύπελλο Ελλάδας και ότι τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου της Handball Premier, θα ήταν πρώτος με +3 στην βαθμολογία, δεν θα ήταν και πολύ αξιόπιστος. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας και η Διοίκηση του Διομήδη έδωσαν το σύνθημα για τη νέα πραγματικότητα. Έβαλαν το στοίχημα της μεγάλης ανανέωσης και της προοπτικής της ομάδας, το οποίο τους βγάζει μέχρι στιγμής ασπροπρόσωπους.

Βασικοί «bookers» του στοιχήματος αυτού, οι ίδιοι οι παίκτες μας. Τα ταλαντούχα αυτά νέα παιδιά, γεμάτα πείσμα, όνειρα και πολλή μα πολλή δουλειά, είναι ο κινητήριος μοχλός της φετινής επιτυχίας. Δίπλα σε καταξιωμένους και έμπειρους παίκτες, όπως ο Σάμι και ο Τεό, στέκονται καθημερινά στις επάλξεις του πρωταθλητισμού, δίνοντας τον καλύτερο αγωνιστικό και συναισθηματικό εαυτό τους. Απέναντι σε κάθε δυσκολία των κακών καιρών που περνάμε ως Έλληνες, τα παιδιά μας στέκονται απέναντί μας, θυμίζοντας σε όλους ότι η θέληση και η δύναμη της ψυχής είναι υπεράνω όλων. Ανεβαίνουν καθημερινά τον προσωπικό τους Γολγοθά για να κρατήσουν ψηλά το όνομα του Διομήδη και του Άργους, όχι μόνο ως επαγγελματίες, αλλά επειδή έτσι λέει η καρδιά τους.

Το κίνητρο

Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους ο όρος κούραση και κυρίως δεν υπάρχει το άλλοθι της κακής αγωνιστικής ημέρας. Σε κακή αγωνιστική ημέρα βρέθηκαν και στον αγώνα με τον Δούκα στις αρχές της σεζόν, έχασαν, αλλά δεν έψαξαν να βρουν δικαιολογίες και «φαντάσματα». Μοναδικός τους οδηγός ήταν η κακή εμφάνιση και ο τρόπος διαχείρισής της, προκειμένου να μην επαναληφθεί. Με πολλές ώρες ανάλυσης, ενδοσκόπησης και τακτικής επεξεργασίας ξεπερνούν καθημερινά τους όποιες αγωνιστικές ή ψυχολογικές αστοχίες και προχωρούν μπροστά.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρατηρούμε τις δηλώσεις τους πριν από κάθε παιχνίδι: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα τα λάθη μας. Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι ο κακός εαυτός μας». Έτσι και τώρα. Γνωρίζουν ότι το παιχνίδι του Σαββάτου δεν είναι τυχαίο. Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι, μέχρι το επόμενο (όπως είχε πει το ‘87 και ο μοναδικός Νίκος Γκάλης).

Ο στόχος είναι ένας

Είμαστε περήφανοι για την ομάδα αυτή. Το μοναδικό κράμα της εμπειρίας προπονητή και παλιών παικτών, με τη φρεσκάδα, τον ενθουσιασμό και το ταλέντο των νέων Λύκων, μας δημιουργεί έναν αισιόδοξο αέρα για το Σάββατο. Ο Διομήδης βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπος με μοναδική πρόκληση. Δεν υπάρχει χώρος για άγχος, παραπάνω σκέψεις ή μπερδεμένα συναισθήματα. Ο Διομήδης θα κάνει αυτό που ξέρει και κάνει καλά φέτος! Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά και κυρίως έχουμε εμπιστοσύνη στην οξυδέρκεια, στην αντίληψη και στην ικανότητά τους να αποτάσσουν καθετί αρνητικό ή αγχωτικό, όταν πατήσουν στα 20Χ40.

Δεν υπάρχει δεύτερο εμπόδιο μέχρι το χρυσό όνειρο. Μοναδικός στόχος το μεσημέρι του Σαββάτου είναι η νίκη απέναντι στον Δούκα. Με όποια ψυχολογικά - αγωνιστικά αβαντάζ ή ντεσαβαντάζ έχει η κάθε ομάδα. Αν με το καλό βρεθούμε στον τελικό, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο τελικός θα είναι το σημαντικότερο παιχνίδι, μέχρι το επόμενο με τον Φοίβο στη Νέα Κίο. Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός, έτσι είναι η στόφα των Λύκων! Αυτή είναι η πραγματικότητα του Διομήδη!

Το καθήκον μας

Το Σάββατο το μεσημέρι στο Λουτράκι λοιπόν αναμένεται ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι Λύκοι σε έχουν ανάγκη σε αυτό τον πολύ δύσκολο αγώνα. Πρέπει να τους δώσουμε την ψυχολογική βοήθεια που μόνο Λύκοι μπορούν να προσφέρουν σε Λύκους. Η αγέλη πρέπει να είναι ενωμένη και σε απαρτία. Όλοι εκεί, ώστε για άλλη μια φορά το κλειστό του Λουτρακίου να αποδειχθεί μικρό. Το έχουμε κάνει 3 φορές, ξέρουμε τον τρόπο. Και θα βροντοφωνάζουμε «Διομηδάρα ολέ!».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ