V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

– Ευρεία σύσκεψη φορέων της Λακωνίας θα γίνει σήμερα, προκειμένου να συζητηθεί η διοργάνωση του 1ου Πανλακωνικού Τουρνουά ποδοσφαίρου για το χαμόγελο του Παιδιού. Στην εν λόγο διοργάνωση θα συμμετάσχουν ομάδες των Γυμνασίων και Λυκείων της Λακωνίας και θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 19 Απριλίου.


-Για το μείζον θέμα της προστασίας αλλά και της ανάπτυξης της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου πραγματοποιήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, μία ακόμα συνάντηση των βουλευτών Μεσσηνίας και Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος .  Από τους βουλευτές εκφράστηκε η ανησυχία για την καθυστέρηση της έκδοσης του αναθεωρημένου Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και για το περιεχόμενό του, που σύμφωνα με την άποψή τους θα πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφόρα ανάπτυξη της περιοχής με μορφές συμβατές. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε τους βουλευτές, ότι το ΠΔ είναι έτοιμο και ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα – διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, και ότι θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

– Συνεδριάζει αύριο στις 6:30 το απόγευμα το ΔΣ Σπάρτης για να συζητήσει τρέχοντα θέματα.

– Λίγα χρόνια πριν, συστάθηκε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία Δροσουλίτες από τη σύντροφο και κληρονόμο του Ασεάτη ποιητή Νίκου Γκάτσου, Αγαθή Δημητρούκα. Στην Εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχουν η Νανά Μούσχουρη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Άννα Πατάκη και άλλοι. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η αναστήλωση του σπιτιού του ποιητή στην Ασέα Αρκαδίας και η μετατροπή του σε μουσείο. Το σπίτι παραχωρείται στο Δήμο Τρίπολης και σήμερα θα γίνει αποδοχή κληρονομιάς.

– Σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ Ευρώτα με οικονομικά και άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

-Μία ακόμη γραφική φιγούρα της Τρίπολης έφυγε από τη ζωή. Ο Δήμος Πολύδωρας, γνωστός και ως «ποιητής» έφυγε σε ηλικία 66 ετών. Ο Δήμος ήταν αρκετά αγαπητός σε όλους στην Τρίπολη, μοναχικός και ό,τι ήθελε να πει το έλεγε με ποιήματα, γι’ αυτό και όλοι τον φώναζαν ποιητή. Ένας ήσυχος και μοναχικός άνθρωπος, γιος του δάσκαλου παπά Πολύδωρα, συνταξιούχος ΔΕΗ, που από μικρός ήταν στη Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης μέχρι που αποχώρησε.Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης.

-Στροφή από τις παραδοσιακές λαδολιές στη δυναµική καλλιέργεια της επιτραπέζιας Καλαµών, η οποία αθόρυβα αλλά µεθοδικά «χτίζει» µερίδια στις αγορές του εξωτερικού την τελευταία εικοσιπενταετία, καταγράφεται τα τελευταία πέντε χρόνια σε περιοχές κατεξοχήν ελαιοπαραγωγικές όπως η Λακωνία.

-Την υποστήριξή του υποσχέθηκε ο δήμος Καλαμάτας στους συντελεστές της ταινίας “Ουσάκ” (ο εικαστικός, σκηνοθέτης, πρώην πρύτανης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Κυριάκος Κατζουράκης, η συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης Κάτια Γέρου, ο σκηνογράφος Νίκος Πολίτης και άλλοι συντελεστές της ταινίας), όταν επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες το Δημαρχείο. Γυρίσματα για την ταινία θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Το φιλμ θα πραγματεύεται το ταξίδι του σπόρου (κυριολεκτικά, αλλά και του πνευματικού σπόρου ως συνέχεια και παράδοση κ.λπ.). Ακόμα μια ευκαιρία προβολής του τόπου μας…
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ