ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννης Κολιόπουλος: Κατηγορήσατε ψευδόμενοι Δήμο και ιδιώτες, για Ζ.Ο.Ε. και υγρότοπο στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 μ.μ. | |
 Ο συνδυασμός Πελοπόννησος Οικολογική (Αργολίδας) και ο κος Γεράσιμος Κατσαΐτης κατάγγειλαν την 9-2-2016 ότι, ο Δήμος Ναυπλιέων έκανε εργασίες καθαρισμού με μηχανήματα στην παραλιακή έκταση δυτικά της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου και συγκεκριμένα μετά το κτήριο στέγασης της πρώην Νομαρχίας μέχρι το χείμαρρο Ραμαντάνι στα βόρεια ( αυτό είναι αληθές, εκεί στην περιοχή Γλυκειά απ’ όπου παρουσιάσατε και φωτογραφίες) και επικαλεστήκατε ότι : 
1) έγιναν εργασίες στον υγρότοπο Ναυπλίου και τον μετέτρεψαν σε χωμάτινο γήπεδο,

2) εκεί που έγιναν αυτές οι εργασίες καθαρισμού είναι Ζ.Ο.Ε και

3) την έκταση αυτή διεκδικούν ιδιώτες από το δημόσιο.

Με 3 ψέματα φτιάξατε το παραμύθι που πουλάει.
Όσα ισχυριστήκατε είναι ψευδή και ανακριβή, γιατί ( σε αντιστοίχηση με την ανωτέρω αρίθμηση) :

1ον στη μπαζωμένη περιοχή της Γλυκειάς στο Ναύπλιο νότια του Ραμαντάνι όπου έγινε ο καθαρισμός, δεν υφίσταται κάποιος θεσμοθετημένος, χαρακτηρισμένος και προστατευόμενος υγρότοπος από το ισχύον Γ.Π.Σ. Ναυπλίου ή από αλλού. 

 Μάλιστα στο ΦΕΚ 842/τ.Δ΄/19-9-2006 με το οποίο έγινε ο επανακαθορισμός του παλαιού αιγιαλού στο τμήμα Γλυκειάς μέχρι και το Ραμαντάνι αναφέρεται ότι « δεν υπάρχουν ευπαθή οικοσυστήματα καθώς και προστατευόμενες περιοχές ».

2ον στο Ναύπλιο Ζ.Ο.Ε. δεν υπάρχει και η Γλυκειά Ναυπλίου είναι περιοχή του παλιού Δήμου Ναυπλιέων , μάλιστα από ιδρύσεώς του και φυσικά προ της πρόσφατης συνένωσης Καλλικράτη.

3ον στο Ναύπλιο υπάρχει Κτηματολόγιο και στη συγκεκριμένη παραλιακή περιοχή της Γλυκειάς έχουν καταγραφεί τόσο οι ιδιωτικές ιδιοκτησίες, όσο και η δημόσια έκταση. 

 Οι ιδιωτικές βρίσκονται δυτικά της σημερινής οδού Ναυπλίου-Νέας Κίου, που κατασκευάστηκε 1968-1971 και ανατολικά της παλαιάς οδού Ναυπλίου –Μύλων. Υπάρχουν αεροφωτογραφίες που απεικονίζουν την περιοχή Γλυκειάς και εμφανίζουν και τις δύο οδούς ( την παλιά προς τα δυτικά – τη νέα προς τα ανατολικά και τις ανάμεσα στις οδούς ιδιωτικές εκτάσεις) όπως το ζεύγος Α/Φ 93988-9 φωτοληψίας 1977 της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού ( Γ.Υ.Σ ). Άλλωστε με σαφήνεια στο ΦΕΚ 842/τ.Δ΄/19-9-2006 επανακαθορισμού παλαιού αιγιαλού αναφέρονται όλοι οι ιδιοκτήτες και οι τίτλοι των ιδιοκτησιών τους.

Η δημόσια έκταση βρίσκεται δυτικά – βορειοδυτικά των ιδιωτικών, δηλαδή προς τη θάλασσα και συμπεριλαμβάνει και την εδαφική λωρίδα της παλαιάς οδού .

Παραθέτω τα εξής αποδεικτικά στοιχεία :

Α). Θεσμοθετημένη Ζ.Ο.Ε. : καθορίστηκε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου με το ΦΕΚ 396/τ.Δ΄/8-6-1999

Β). Αφορούσε Δήμους και Κοινότητες : περιοχές των Δήμων Άργους και Μιδέας καθώς και Κοινοτήτων Κιβερίου, Μύλων, Νέας Κίου, Δαλαμανάρας, Τίρυνθας.

Γ). Θεσμοθετημένη περιοχή : αναφέρεται σ’ αυτό η περιοχή 5 προστασίας, που είναι παραλιακή και δυτικά της οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 κεφ. Ζ παρ. 2η εδάφιο 2ο «Ειδικότερα η περιοχή 5 αποτελεί το θαλάσσιο οικοσύστημα (δημόσια γη ) ΄΄ Καλύβια‘΄΄ (Βάλτος) και η περιοχή 5 α θα αποτελεί το χερσαίο οικοσύστημα »

και Δ). Τα όριά αυτής : Η περιοχή 5 προστασίας είναι συγκεκριμένη και αυτή είναι η παραλιακή έκταση δυτικά της οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων με κέντρο της την περιοχή ‘’Καλύβια’’ (Βάλτος) ,όπως αποτυπώνεται και χαρακτηρίζεται στο δημοσιευμένο ΦΕΚ τοπογραφικό διάγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ , από το δημόσιο ΚΤΕΟ στα βόρεια μέχρι το χείμαρρο Ραμαντάνι στα νότια ( δηλαδή εντός των ορίων των πρώην δήμων Μιδέας και Τίρυνθας ).

Επεξηγηματικά αναφέρω ακόμη ότι, η περιοχή Καλύβια -Βάλτος βρίσκεται στο ύψος της εκβολής του βιολογικού καθαρισμού Άργους-Ναυπλίου δηλαδή νότια της πρώην κοινότητας Δαλαμανάρας και βόρεια της κοινότητας Αργολικού του τότε δήμου Μιδέας. Γι αυτό και στους χάρτες Google εμφανίζεται ως περιοχή 5 προστασίας Δήμων Άργους – Μιδέας.

Συμπερασματικά προκύπτουν από τα παρουσιασθέντα στοιχεία , τα παρακάτω:

1ον Η θεσμοθετημένη Ζ.Ο.Ε. και η περιοχή 5 προστασίας εκτείνονται βόρεια του χειμάρρου Ραμαντάνι, δεν έχουν καμιά σχέση εδαφικά με το Ναύπλιο και με την περιοχή Γλυκειά Ναυπλίου

2ον Ο Δήμος έκανε εργασίες στη Γλυκειά Ναυπλίου , νότια του Χειμάρρου Ραμαντάνι και δεν μπήκε σε καμιά προστατευόμενη περιοχή και συνεπώς δεν ισοπέδωσε κανένα βιότοπο.
3ον Όσο για τη δήθεν ύπαρξη προστατευόμενης περιοχής που επικαλεστήκατε σας απαντά το ίδιο το ΦΕΚ 842/τ.Δ΄/19-9-2006 που αναφέρει επί λέξει για το τμήμα της Γλυκειάς μέχρι Ραμαντάνι ότι « δεν υπάρχουν ευπαθή οικοσυστήματα καθώς και προστατευόμενες περιοχές ».

Γίνεται αντιληπτό ύστερα από τα ακλόνητα κι επίσημα στοιχεία που ανάφερα ότι :

- αρκεστήκατε στις αβάσιμες καταγγελίες ατόμων που σας πληροφόρησαν εσφαλμένα για το θέμα, που δεν υπήρχε, αλλά το δημιούργησε η φαντασία τους και η αβελτηρία τους.

- δεν εξετάσατε υπεύθυνα το ζήτημα στην ουσία του , ως οφείλατε, για να πληροφορηθείτε και να μάθετε το ισχύον και πραγματικό θεσμοθετημένο καθεστώς,

- επιδιώξατε μόνο την επικοινωνιακή εκμετάλλευση - προβολή σας, κατά παράλληλο τρόπο και με πανομοιότυπα ψέματα με το « συνδυασμό της Άλλης Πρότασης » στο Δήμο Ναυπλιέων.

Όλα όσα ισχυριστήκατε για Ζ.Ο.Ε. και υγρότοπο, Δήμο και ιδιοκτήτες ήταν ψέματα.
Ναύπλιο 15-2-2016

Γιάννης Κολιόπουλος
Δημότης Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ