V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας: Εκτεταμένες παραβιάσεις σχετικά με την αναστήλωση κατοικιών στο παραδοσιακό Ναύπλιο

 Ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας εκφράζει την ανησυχία του για τις εκτεταμένες παραβιάσεις σχετικά με την Αναστήλωση Κατοικιών και Επαγγελματικών Χώρων που βρίσκονται στο Παραδοσιακό Τμήμα του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με τα Πολεοδομικά Διατάγματα που προστατεύουν τους Παραδοσιακούς Οικισμούς στην Αργολίδα και κυρίως στο Ναύπλιο, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για επισκευή, διαρρύθμιση, προσθήκη ή ανακατασκευή, θα πρέπει να είναι αυθεντικά της αρχικής μορφής του οικήματος.

Αναφέρεται δε, ότι οι στέγες, οι σκάλες και τα κουφώματα, θα πρέπει να είναι ξύλινα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις στα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα κουφώματα, ακόμα και σε κεντρικά σημεία της Παλιάς Πόλης, π.χ. Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Πλατεία Ψαρομαχαλά, οδός Ψαρών.

Έτσι όμως αλλοιώνεται το παραδοσιακό χρώμα της πόλης όταν δίπλα σε δίφυλλες ξύλινες πόρτες -έργα τέχνης- τοποθετούνται πλαστικές.

Υπάρχουν τεχνίτες μαραγκοί στην περιοχή μας που μπορούν πιστά και με λογικές τιμές να τις επισκευάσουν ή να τις επιδιορθώσουν.

Καλούμε τους ιδιοκτήτες τέτοιων οικημάτων, να χρησιμοποιούν αυθεντικά υλικά ώστε να μην αλλοιώνεται η αρχική μορφή του οικήματος.

Επίσης καλούμε την Πολεοδομία και την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας να εντείνουν τους ελέγχους.

Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ