ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Μεγάλη διάκριση του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:32:00 μ.μ. |
 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ου Δημοτικού σχολείου Τριπόλεως ο 2ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής δημοτικών Σχολείων, με θέμα ο «ο Γαλαξίας μου».
Δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 16 ομάδες οι οποίες παρουσίασαν έργα που δημιούργησαν με ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα.
Το 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό με το έργο «Ο πλανήτης Άρης του μέλλοντος» και διακρίθηκε με την 3η θέση. Στις πρώτες 2 θέσεις διακρίθηκε το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Μπουγά από την Καλαμάτα. 
Το σενάριο της ομάδας «υπερ6» του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου ήταν η κατασκευή υποδομών στον πλανήτη Άρη για την υποστήριξη μελλοντικού ανθρώπινου εποικισμού. Στην λογική αυτή κατασκευάστηκε ένα θερμοκήπιο, ένα ηλιακό σπίτι και 2 αυτόματες ρομπο-κατασκευές που υποβοηθούν τους αστροναύτες στην συλλογή και μεταφορά πετρωμάτων από το έδαφος του Άρη προς το εργαστήριο μέσα στο ηλιακό σπίτι.
Η ομάδα του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου:

- Γιώργος Τσουπινάκης (Προγραμματιστής)
- Γιώργος Ξυλινάς (Κατασκευαστής πλανήτη Άρη)
- Αγγελική Πιτερού (Κατασκευή θερμοκηπίου)
- Αναστασία Τσολάκου (Κατασκευή ηλιακού σπιτιού)
- Δημήτρης Ρετσινάς (Κατασκευές Lego)
- Ελένη Τσιτουρίδη (Ιδέες, παρουσιάσεις, υπολογισμοί)
- Εμμανουήλ Δημητρούλης (Προπονητής – Καθηγητής Πληροφορικής)
Η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει την Δ/ντρια του σχολείου κα. Χ. Σαββάκη για την στήριξη αυτού του εγχειρήματος, τους μαθητές του ΣΤ2 για την συνεχή ενίσχυση των προσπαθειών των «Υπερ6», καθώς και τους γονείς των μαθητών που υποστήριξαν ηθικά αλλά και έμπρακτα την όλη προσπάθεια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ