ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

8-21 Απριλίου - 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γελοιογραφίας 2016 στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. |
 Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος) και το Εικαστικό Εργαστήρι Β. Σαγκιώτη, διοργανώνουν τον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας με τίτλο: «Πανί με πανί».

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί μαζί με τις απονομές των βραβείων, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.

Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο site του Δήμου Ναυπλιέων www.nafplio.gr, καθώς και στο facebook του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ

Πανελλήνιος Διαγωνισµός Γελοιογραφίας µε θέµα «Πανί µε πανί». Γιατί πανί µε πανί βρε παιδιά; Μας τελειώσαν τα καύσιµα; Το ρευστό και η ευστροφία; Ο τίτλος είναι διφορούµενος. Θα λέγαµε καλλιτεχνικός. Και που θα βρούµε χρήµατα για τα µολύβια, τα στυλό και τα χρώµατα; Μα το χρώµα δεν θέλει χρήµατα. Αισθήµατα µόνο θέλει. Σάµπως και το σκίτσο το ίδιο δεν θέλει; Οπότε ναυλώστε τη βάρκα του νου και της φαντασίας, απλώστε τα πανιά σας και δηλώστε συµµετοχή.

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Κι η καλοπέραση θέλει τέχνη.

Ο διαγωνισµός Γελοιογραφίας χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία µπορούν να συµµετάσχουν δηµιουργοί κόµικς, γελοιογράφοι, σπουδαστές εικαστικών τεχνών, καθώς και άτοµα που αγαπούν την γελοιογραφία αρκεί να είναι άνω των 18 χρόνων. Τα βραβεία για την πρώτη κατηγορία είναι τρία.

Πρώτο Βραβείο: 500 ευρώ
Δεύτερο Βραβείο: 300 ευρώ
Τρίτο Βραβείο: 200 ευρώ

Στην δεύτερη κατηγορία µπορούν να συµµετάσχουν µαθητές Γυµνασίου και Λυκείου.
Για τις τρεις καλύτερες γελοιογραφίες της δεύτερης κατηγορίας θα απονεµηθούν τιµητικοί έπαινοι, καθώς και βιβλία γνωστών Ελλήνων γελοιογράφων.

Οι συµµετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιµοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνική και όλων των ειδών τα υλικά και µέσα, ώστε να δηµιουργήσουν την γελοιογραφία τους.

Τα έργα δεν θα πρέπει να έχουν δηµοσιευθεί.

Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κατεβάσει από το site του Δήµου Ναυπλιέων την αίτηση συµµετοχής για το διαγωνισµό http://www.nafplio.gr
Οι γελοιογράφοι µπορούν να υποβάλουν τα έργα τους σε ψηφιακή µορφή (σε διαστάσεις 25Χ35εκ, αρχείο ΤIFF, PDF, Illustrator σε ανάλυση 300 dpi, CMYK) από την 1 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση doppat.nafplio@gmail.com
Όλα τα έργα θα εκτεθούν από τις 8 έως τις 21 Απριλίου σε επιλεγµένα σηµεία της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.
Η ανακοίνωση και η βράβευση των νικητών θα γίνει στις 10 Απριλίου σε ειδική εκδήλωση στο Ναύπλιο.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από πενταµελή επιτροπή κριτών η οποία απαρτίζεται από τους: Μιχάλη Κουντούρη (γελοιογράφο), Ηλία Μακρή (γελοιογράφο), Έφη Ξένου (γελοιογράφο), Βλάντιµιρ Ραντιµπράτοβιτς (εικονογράφο), και Γεωργία Τσαζή (αρχιτέκτωνας, σκιτσογράφος νικήτρια του διαγωνισµού γελοιογραφίας 2015). 

Επιµέλεια έκθεσης Βασιλική Σαγκιώτη, Κυριάκος Μακρής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ