V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

- Προληπτικός έλεγχος για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια διεξάγεται σήμερα δωρεάν στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Οι πολίτες θα μπορούν να υποβληθούν σε σπιρομέτρηση, εκτίμηση ποιότητας ζωής και θεραπεία όπου απαιτείται. Η δράση υλοποιείτε σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Δήμο Αν. Μάνης.

-Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, θα προχωρήσει σε προσλήψεις. Πρόκειται για προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, για 101 συνολικά άτομα. Θα καλυφθούν εποχικές ή παροδικές ανάγκες. Για την Αρκαδία οι θέσεις είναι 17 (11 θέσεις ΠΕ Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων στην Τρίπολη, 2 θέσεις ΔΕ ηλεκτρομηχανικών στα δίκτυα Μεγαλόπολης, 3 θέσεις ΔΕ χειριστών μηχανημάτων τεχνικών έργων). Οι αιτήσεις ξεκινούν απ” τις 22 του μήνα και θα κρατήσουν μέχρι τέλος Μαρτίου.

-Με κεντρική ομιλήτρια την πρ.γενική γραμματέα του ΚΚΕ και βουλευτού του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποιήθηκε χθες βραδυ στην Καλαμάτα (στο κέντρο «Γρηγόρης») εκδήλωση για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που γιορτάστηκε πριν λίγες μέρες. Η κ.Παπαρήγα τόνισε πως «Η πάλη για την ισοτιμία στις γυναίκες είναι αξέχωριστη από την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, της οικογένειας, των νεότερων γενιών καθώς η ρίζα του γυναικείου ζητήματος βρίσκεται στο διαχωρισμό της κοινωνίας σε τάξεις, με διαφορετικά μεταξύ τους συμφέροντα, χιλιάδες χρόνια πριν.

-Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των σχολείων του Ξυλοκάστρου και της γερμανικής πόλης Furth, μαθητές και μαθήτριες από τη Furth, με υπεύθυνους συνοδούς καθηγητές φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο Ξυλόκαστρο. Οι φιλοξενούντες μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν με τη συνοδεία του Γυμνασιάρχη, καθηγητών και μαθητών του Β’ Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, το Δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο στο γραφείο του την Τρίτη 15 Απριλίου 2016.

-Την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης, προκειμένου εκεί να στεγασθούν τα ΓΑΚ Λακωνίας, ζητά με Ερώτηση του στη βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ