ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Παρέμβαση Ανδριανού για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων στις δομές υγείας της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:34:00 μ.μ. | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων στις δομές υγείας της Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Παρά την προσωπική σχετική δέσμευση του Υπουργού Υγείας στο Κοινοβούλιο, τόσο στο πλαίσιο συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής μου, όσο και κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή φορέων της Αργολίδας, δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των δομών υγείας της Αργολίδας όπως και στην υπόλοιπη χώρα, αφού εκτός των άλλων, ενώ απομακρύνθηκαν οι προηγούμενες διοικήσεις των νοσοκομείων εδώ και τρεις μήνες, δεν έχουν οριστεί οι νέες διοικήσεις.

Στην Αργολίδα, η κραυγή αγωνίας των εργαζόμενων και της κοινωνίας ζητά την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτουν σε κίνδυνο εκτός των άλλων τη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής και των Εξωτερικών Ιατρείων, την αδυναμία κάλυψης όλων των εφημεριών από Παιδίατρο, τα κενά σε Καρδιολόγους και Τεχνολόγους-Ακτινολόγους στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, την έλλειψη Ψυχιάτρου για την λειτουργία της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλλειψη νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Ακόμη παραμένουν τα σημαντικά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας (Λυγουριού και Κρανιδίου), όπως οι ελλείψεις στο ιατρικό, και παραϊατρικό νοσηλευτικό δυναμικό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών, την καθημερινή λειτουργία και στις επισκέψεις των ιατρών για συνταγογράφηση, καθώς και τα κενά στις θέσεις οδηγών ασθενοφόρου και οι ελλείψεις σε αναλώσιμα ιατρικά είδη.

Επισημαίνεται τέλος ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν με την επικείμενη έναρξη της θερινής περιόδου και την αύξηση των επισκεπτών της περιοχής, οπότε και πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες, αλλά και την χωρίς καμία ειδοποίηση σε Δήμους, Αστυνομία, δομές υγείας, φορείς και ομάδες αλληλεγγύης μετακίνηση προσφύγων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε ξενοδοχεία της Αργολίδας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αναλάβει για την άμεση αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων στη λειτουργία των δομών υγείας της Αργολίδας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ