ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο Παύλος Χρηστίδης στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:09:00 μ.μ. |
“Ή ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί τον εκβιασμό του κ. Καμμένου και θα παραιτήσει τον κ. Μουζάλα, ή ο κ. Καμμένος θα γίνει κατά το κοινώς λεγόμενο «ρόμπα».”

Καταρχάς υπάρχει μια δεδομένη παραβίαση της εθνικής γραμμής που έχει η χώρα τα τελευταία χρόνια με τη δήλωση του κ. Μουζάλα. Κατά δεύτερον υπάρχει ένα διπλωματικό θέμα στο τραπέζι, το οποίο θα πρέπει να το δει ο κ. Τσίπρας, διότι μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ολάντ το Σάββατο, βγήκε ένα κείμενο το οποίο αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία, κάτι που δεν προκάλεσε ωστόσο απολύτως καμία αντίδραση στην κυβέρνηση. Επειδή ως νέος άνθρωπος οφείλω να λέω τα πράγματα όπως έχουν, θεωρώ πως δύο τινά συμβαίνουν.

Ας αφήσουμε επιτέλους τις γραμμές να γίνονται τεθλασμένες, διαγώνιες, αριστερές, κόκκινες ή ροζ. Πρέπει να βγουν και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Πώς μπορεί να σταθεί ο κ. Καμμένος αύριο το πρωί εάν πάρει πίσω τις δηλώσεις του «περί Μουζάλα»; Πώς μπορεί να συνεργαστεί με έναν υπουργό με τον οποίο-από κοινού- είναι οι δύο βασικοί υπεύθυνοι για τα hot spots και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό; Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να το λύσει ο Πρωθυπουργός. Αν εδώ μιλάμε για μια κυβέρνηση, η οποία είναι υπό προθεσμία και για υπουργούς οι οποίοι είναι υπό προθεσμία, περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος ανασχηματισμός. Αυτό όμως δείχνει ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη, το πλήρωμα έχει ανταρσία και ο καπετάνιος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Η κ. Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από ένα μήνα είπε, ότι θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση για την αποφυγή της εθνικής τραγωδίας. Σήμερα δε ζούμε την τραγωδία εθνικά, ζούμε όμως μια πολύ δύσκολη κατάσταση, η οποία εξελίσσεται σε τραγωδία στην Ειδομένη, τον Ελαιώνα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αυτός σημαίνει ότι και τώρα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση.

Αν με ρωτάτε όμως κατά πόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπαίνει αύριο το πρωί στην κυβέρνηση, αν φύγει ο κ. Καμμένος, η θέση μας περί συμμετοχής και της Νέας Δημοκρατίας και όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δεν αλλάζει. Εμείς δε γινόμαστε τσόντα κανενός και αυτό κρύβει και ακόμα ένα σημείο. Στη συνεννόηση Τσίπρα-Καμμένου δεν υπήρξε κανένα πολιτικό σημείο ταύτισης. Υπήρξε μία ταύτιση, η οποία ήταν ταύτιση κυβερνητικών θέσεων. Δεν υπάρχει ένα υπογεγραμμένο κείμενο θέσεων και αρχών, στο οποίο να συμφωνούν, ότι σε αυτά τα ζητήματα θα κινηθούμε έτσι, ενώ σε αυτά τα ζητήματα θα κινηθούμε διαφορετικά. Για αυτό ο κ. Καμμένος σκεπτόμενος πως ο ίδιος παραίτησε δύο δικούς του υπουργούς, θεωρεί πως και ο κ. Τσίπρας πρέπει να παραιτήσει έναν δικό του. Αλλά έτσι δεν προχωράει η κυβέρνηση.



Δυστυχώς αποδεικνύεται η κυβέρνηση λειτουργεί μόνοθεματικά. Σήμερα που η διαπραγμάτευση είναι στον αέρα και μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, δε γίνεται καμία συζήτηση για την ελληνική οικογένεια, την αξιολόγηση και τα προβλήματα, τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Όλοι ασχολούμαστε με ένα ζήτημα, το οποίο δεν είναι το φλέγον στην παρούσα φάση.



Κατά δεύτερον η κ. Γεννηματά σήμερα προσέρχεται στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτές σχετίζονται και με την οικονομική ενίσχυση της χώρας, καθώς η χώρα δε μπορεί να αντεπεξέλθει υπό τις παρούσες συνθήκες στο προσφυγικό –μεταναστευτικό. Πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη ενίσχυση και προς την Ιορδανία και προς το Λίβανο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό πρέπει να μπει στο τραπέζι και από την κυβέρνηση. Τρίτον θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και αναβάθμιση της FRONTEX έτσι ώστε να υπάρξει εγγύηση των επαναπροωθήσεων προς τα πίσω.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ