ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Βασικές αρχές για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των χειρουργικών κλινικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:20:00 μ.μ. |
Του DR Παν Γκανά 
Συντονιστή Δντή Ν/Μ Ναυπλίου

 Ιατρική και Νοσηλευτική υποστήριξη των νοσηλευομένων ασθενών καθ’όλο το 24ωρο καθημερινές και αργίες, όλο το χρόνο.
Υποστήριξη της χειρουργικής ομάδας στη χειρουργική αίθουσα με τρείς νοσηλεύτριες/ες για οποιαδήποτε εγχείρηση: Μία νοσηλεύτρια βοηθός αναισθησιολόγου, μία εργαλειοδότρια και μία νοσηλεύτρια κίνησης.

Εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος κλιβανιστής εργαλείων και ιματισμού.

Μόνιμη υπηρεσία καθαρισμού των χειρουργικών αιθουσών που επιφορτίζεται την ευθύνη καθαρισμού και λίπανσης των χειρουργικών εργαλείων.

Παρακολούθηση τακτική του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και καθορισμός των απαραίτητων service(οποιοδήποτε μηχάνημα με καλό και τακτικό service καθίσταται μακροβιότερο και δεν εμφανίζει βλάβες).

Συνεχής λειτουργία του Γραφείου Προμηθειών, σύνδεση αυτού με την χειρουργική αίθουσα και την κλινική για την ομαλή ροή του χειρουργικού και του λοιπού υγειονομικού υλικού, την περιοδική απογραφή και καταμέτρηση του αναλώσιμου υλικού.

Συνεχής λειτουργία του κεντρικού συστήματος θέρμανσης(ο χειρουργημένος ασθενής δεν πρέπει να κρυώνει) και κλιματισμού(πολύ ουσιαστική υποδομή για τον περιορισμό των λοιμώξεων). Συνεχής παροχή ζεστού νερού για την απαραίτητη υγιεινή των νοσηλευομένων χειρουργικών ασθενών(υποχρεωτικό το μπάνιο του ασθενούς πριν την εγχείρηση).

Στελέχωση της κλινικής με μόνιμους συνεργάτες, όπως ο φυσιοθεραπευτής (προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές ασκήσεις) και ο διαιτολόγος για την χάραξη διαιτητικών οδηγιών.

Μόνιμη γραμματειακή υποστήριξη της κλινικής για σωστή αρχειοθέτηση, για έκδοση πιστοποιητικών, για παράδοση των ιστολογικών, για αλληλογραφία της κλινικής με τις προιστάμενες αρχές, για επικοινωνία με τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Φύλαξη της κλινικής, τήρηση αυστηρού επισκεπτηρίου, περιορισμός της κίνησης των επισκεπτών εντός της κλινικής στο ελάχιστο, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των χειρουργικών λοιμώξεων που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές και προκαλούν κατασπατάληση πολύτιμων πόρων σε μία εποχή που λείπουν χρήματα και υλικά από τα Νοσοκομεία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ