V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τατούλης: «Ωρολογιακή βόμα» ο χώρος της λυματολάσπης στη Νέα Κίο

Σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, με οικολογικές επιπτώσεις, διαπιστώνει, με δηλώσεις της, η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, όσον αφορά την περιοχή της Νέας Κίου Αργολίδας.

«Εκεί έχουμε μία ωρολογιακή βόμβα, μία δεξαμενή λυματολάσπη 200.000 τόνων ή 15.000 κυβικών μέτρων. Οι ευθύνες είναι τεράστιες για κάποιους και τα πρόστιμα αμείλικτα»
, κατήγγειλε χθες απ” το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ο κ. Πέτρος Τατούλης, στο περιθώριο της συζήτησης για την αποκατάσταση των χωματερών της περιοχής.

Σε νέα χωματερή έχει πλέον μετεξελιχθεί-κατά την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου-ο χώρος και στα Δίδυμα Αργολίδας, εκεί όπου κάποτε, φιλοξένησε τα μηχανήματα του δεματοποιητή.

Οι περιβόητες, στιβαγμένες σκουπιδόμπαλες, έχουν πλέον σχηματίσει, μία κανονική χωματερή, με 15.000 τόνους σκουπίδια, που κατά τον κ. Τατούλη, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα και στο έργο της αποχέτευσης, αλλά και σ” αυτό του βιολογικού καθαρισμού.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για το σοβαρό πρόβλημα του ΧΥΤΑ Κιάτου Κορινθίας, που ο εκεί Δήμος απειλείται με πρόστιμο άνω των 8 εκατ. ευρώ απ” την Ευρώπη, ενώ γνωστοποίησε και τις κινήσεις της Περιφέρειας για την αποφυγή όλων των προστίμων της Πελοποννήσου.

www.ert.gr
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ