V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Σύντομες ειδήσεις απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου

-Τη μνήμη του Αρκάδα Ιωάννη Δημακόπουλου, από τις πιο ισχυρές πολεμικές Αρκαδικές φυσιογνωμίες που είχε σημαντικήαντίσταση και μαχητικότητα στη μάχη της Μονής Αρκαδίου Κρήτης και βρήκε μαρτυρικό θάνατο μετά από βασανισμό και αποκεφαλισμό από τους Τούρκους τιμούν ο Δήμος Τρίπολης και η Παγκρήτιος Ενωσης, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6.00 το απόγευμα, έξω από το Παλαιό Δημαρχείο, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την εκτέλεσή του.

-Τη Θεατρική Παράσταση «ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟΣ» θα παρουσιάσει η Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς Ζακύνθου «Κώστας Σκαντάλης»στο « Ίδρυμα Μνήμης Αγγελική και Λεωνίδα Ζαφείρη» το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργανώνουν οι μαθητές της Β’ τάξης ΕΠΑΛ Αστρους.

-Τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου, αναμένεται να παραδοθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας), από το το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», τα επόμενα στάδια της μελέτης που συντάσσει για τα πυρηνελαιουργεία. Ηδη τέλος Φεβρουαρίου, παραδόθηκε το πρώτο μέρος που στην ουσία περιλαμβάνεται η υφιστάμενη κατάσταση, ενώ κλιμάκιο του Κέντρου, έχει παραλάβει τις πρώτες μετρήσεις από τα μηχανήματα που έχει εγκαταστήσει σε διάφορες περιοχές.

Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων διοργανώνουν και αυτό το καλοκαίρι, το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Κόρινθος 2016», στο οποίο θα λάβουν μέρος 10 θίασοι από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και θα διεξαχθεί από 1ηςμέχρι και 10 Αυγούστου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ θα είναι ο Θεόδωρος Εσπίριτου, Σκηνοθέτης, Θεατρολόγος και Καθηγητής υποκριτικής.

-Την μεγάλη δωρήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, πρόκειται να βραβεύσει το Καρδιολογικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσομομείου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Τρίπολης, στις 2 Απριλίου 2016.

-Ουκ ολίγες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα, Δημήτρη Καμπουράκη, να εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο, κατά τον σημερινό εορτασμό της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη. Ο λόγος είναι το βιβλίο «Μια σταγόνα Ιστορία: Αγγελικές και σατανικές μορφές στο τιμόνι των ανθρώπινων πληθυσμών», που είχε εκδώσει ο Δ. Καμπουράκης το 2003 και στο οποίο ο ίδιος περιγράφει με άκρως απαξιωτικούς -και σε κάποιες περιπτώσεις υβριστικούς- χαρακτηρισμούς, τη μορφή και τη δράση του Π. Μαυρομιχάλη και των Μανιατών οπλαρχηγών.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ