V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ακατάσχετος λογαριασμός και για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

 Τη θέσπιση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που θα είναι συνδεδεμένος με το τερματικό μηχάνημα POS, προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την ομιλία του στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Σκοπός του μέτρου είναι η διαφύλαξη της ρευστότητας των εταιρειών προκειμένου να καλύπτουν τις υπόλοιπες πάγιες ή λειτουργικές ανάγκες τους όταν έρχονται αντιμέτωπες με κατασχέσεις ποσών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έναντι του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων ή των τραπεζών.

Την ψήφιση διάταξης για τον ακατάσχετο λογαριασμό πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου με προσκεκλημένο τον κ. Αλεξιάδη.

Με το μέτρο αυτό οι επιχειρηματίες αποκτούν τη δυνατότητα να υποδείξουν έναν λογαριασμό ως κύριο τροφοδότη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ο οποίος θα προστατεύεται αντίστοιχα, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προχώρησε στην ανακοίνωση ακόμη τριών μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα:

▶ Οι δωρεές που θα κάνουν οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρόκειται να έχουν απαλλαγή από τον ΦΠΑ.

▶ Σύσταση κεντρικού συντονιστικού οργάνου το οποίο θα οργανώνει τους ελέγχους των συναρμόδιων υπηρεσιών και αρχών για την πάταξη του λαθρεμπορίου και του παράνομου εμπορίου.

▶ Αντιμετώπιση του «φορολογικού ανταγωνισμού» που πλήττει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών. Το θέμα θα τεθεί σε προτεραιότητα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ