ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τατούλης: Κόσμημα για την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Ευρώπη το Μουσείο της Τεγέας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | | |
Με αφορμή τη βράβευση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Τεγέας από την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους εμπνεύστηκαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση ενός έργου εμβληματικού για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Πελοποννήσου, του «νέου» Αρχαιολογικού Μουσείου της Τεγέας, το οποίο βραβεύτηκε με την «ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα» από την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας συνιστά ένα κόσμημα για την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Ευρώπη και ισχυροποιεί την πολιτιστική μας θέση, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών, αναδεικνύοντας παράλληλα την Ευρωπαϊκή διάσταση του Αρκαδισμού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού της προϊόντος, που συνιστά συγκριτικό της πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτό το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας συνιστούσε προτεραιότητα στην εφαρμογή αυτής της πολιτιστικής της πολιτικής. Για το λόγο αυτό ήταν από τα πρώτα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2007 – 2013, αλλά και από τα πρώτα έργα που ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, τόσο στο επίπεδο της κτιριακής υποδομής, όσο και της επανέκθεσης των ευρημάτων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας συγκεντρώνει καινοτομίες και τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν ειδικά για την κάλυψη των αναγκών του και των επισκεπτών του, ενώ λειτουργεί μητροπολιτικά ώστε να αφηγείται την ιστορία όχι μόνο των ευρημάτων που παρουσιάζει, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα μουσείο εμβληματικού χαρακτήρα, δεδομένου ότι θεμελιώθηκε από το σπουδαίο αρχαιολόγο και «πατέρα της αρχαιολογίας» Κωνσταντίνο Ρωμαίο. Η διαχρονική του παρουσία ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τη νέα αυτή περίοδο του βίου του και παράλληλα δημιουργεί νέες προκλήσεις και ανοίγει νέους δρόμους για τη χώρα για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

Τα αποτέλεσμα αυτό συνιστά μια ακόμα απόδειξη ότι μέσα από την άριστη και αγαστή συνεργασία των θεσμικών φορέων μπορούμε να επιτύχουμε στην Πελοπόννησο εξαιρετικά αποτελέσματα, παρά την κρίση στη χώρα, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τα στενά γεωγραφικά μας όρια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν στάθηκε ωστόσο μόνο στην υλοποίηση του έργου αυτού, αλλά έχει ήδη κάνει σημαντικές ενέργειες για τη διεθνοποίησή του με σημαντικές συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδραία η πεποίθησή μας, αφενός, ότι δεν αξίζει στο πλούσιο πολιτιστικό μας αγαθό να περιορίζεται στα στενά μας γεωγραφικά όρια, αφετέρου, ότι με την ανάπτυξη της εξωστρέφειάς μας μπορούμε να ενισχύσουμε ουσιαστικά την περιφερειακή μας οικονομία.

Ιδιαιτέρως θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Προϊσταμένη της ΛΘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κα Άννα Καραπαναγιώτου και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο και Υπεύθυνο του Μουσείου κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη για την εξαιρετική δουλειά τους και να τους ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία μας, όπως επίσης όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ενεργά δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ισχυροποίηση της διαχρονικής παρουσίας της Πελοποννήσου και του πολιτισμού της».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ