V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

- Αύριο, Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο και θα αρχίσει στις 4,30 το μεσημέρι. Θα εξεταστούν διάφορα θέματα, ενώ θα υπάρξουν και μερικά εκτός ημερήσιας διάταξης. Εν΄τω μεταξύ, την Τετάρτη, 6 Απριλίου, στις 6 μ.μ. θα συνεδριάσει και η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης.

- Εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε η μελέτη για την αναβίωση του σιδηροδρομικού δικτύου Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, σε κεντρίκό ξενοδοχείο της Καλαμάτας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργου Δέδε, που αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με τις μεταφορές, ενώ η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα και τον προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών της ΕΡΓΟΣΕ, Μιχάλη Αναστασάκη.

- Ο Δήμος Σπάρτης ανταποκρινόμενος στις καθημερινές ανάγκες για ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων συνεχίζει την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων ( Διαλογή στην Πηγή, Αποκομιδή πόρτα – πόρτα ). Στο πρώτο στάδιο της υλοποίησης μοιράστηκαν τρεις κάδοι (για χαρτί , πλαστικό και οργανικά) σε οικίες και καταστήματα στο κέντρο της πόλης καθώς και ενημερωτικό έντυπο με οδηγίες, πρακτικές συμβουλές και ωράρια αποκομιδή. Τέλος, σε όλα τα παραπάνω σημεία τοποθετήθηκαν και κάδοι σε μορφή κώδωνα μπλε χρώματος, για τη ρίψη γυάλινων συσκευασιών, αλουμινίων και σιδηρούχων συσκευασιών .

- Η Δημοτική Αρχή Κορινθίων συνεχίζει τα έργα της αγροτικής οδοποιίας. Μετά την αγροτική οδοποιία Αθικίων ολοκληρώθηκε και η αγροτική οδοποιία στο Σοφικό (περιοχή Κιουρκάτι), η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα “Μπαλτατζής”, προϋπολογισμού 460.000 €, ποσό σύμβασης 275.968 € και ποσοστό έκπτωσης 40,01%.

- Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τα σκουπίδια σε χωριά της Γορτυνίας, μετά το κλείσιμο της χωματερής στα Τρόπαια. Ο σκουπιδότοπος έκλεισε πριν από λίγο καιρό και λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται. Η αποκομιδή έχει σταματήσει σε κάποια σημεία και το πρόβλημα συνεχώς διογκώνεται.
Αποτέλεσμα είναι να έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια στη λεγόμενη «κάτω Γορτυνία».
Να σημεωιθεί ότι προσφάτως έγινε συνέλευση στο Καλλιάνι και αποφάσισαν ότι πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, με διαλογή από την πηγή (στο σπίτι). Μάλιστα, αναμένεται να ζητήσουν να έρθουν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης στην περιοχή, αλλά και να ψεκαστούν με ασβέστη, τα σκουπίδια που είναι στους δρόμους, για λόγους δημόσιας υγείας.
- Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/gortynia/item/49818-ksexeilizoun-kadoi-me-skoupidia-se-xoria-tis-gortynias-eikones.html
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ