ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ανδριανός: Άρρηκτη και διαχρονική η σύνδεση του τόπου μας με τον πολιτισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. | |
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις του Συμποσίου “Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής”. Ο κ. Ανδριανός έκανε την εξής δήλωση:
“Θέλω πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Πρόεδρο κ. Κοντογιάννη, την Περιφερειακή Ενότητα και τους Δήμους του νομού, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ όλους τους φορείς και τους συντελεστές που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, και βεβαίως τους συγγραφείς του τόπου μας που συμμετέχουν.

Το Συμπόσιο αυτό και οι εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν παράγουν πολιτισμό. Είναι μια ευκαιρία το αναγνωστικό κοινό τόσο της Αργολίδας όσο και ευρύτερα να έρθουν σε επαφή με τους συγγραφείς και τους ποιητές του τόπου μας. Είναι μια αφορμή όσοι συμμετάσχουν σ' αυτό να έρθουν πιο κοντά στην διαδικασία της λογοτεχνικής δημιουργίας, τόσο από την πλευρά του αναγνώστη, όσο και από την πλευρά του λογοτέχνη.

Ιδιαίτερα εδώ, την Αργολίδα, αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο την άρρηκτη και διαχρονική σύνδεση του τόπου μας με τον πολιτισμό, τη σημασία που έχει στην ταυτότητά μας.

Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι με τις εκδηλώσεις αυτές δημιουργείται μια νέα λογοτεχνική κοινότητα, που συνδέει δημιουργούς και αναγνώστες, ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδίως τα παιδιά και τους νέους μας. Δημιουργείται ένας ενάρετος κύκλος, δημιουργικής ενθάρρυνσης και θετικής ανατροφοδότησης, αναγκαίος για την περαιτέρω και ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου που έχει η λογοτεχνία και ευρύτερα ο πολιτισμός στις ζωές μας.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που έχω υπηρετήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να απευθύνομαι σ' αυτό το Συμπόσιο. Και θέλω να τονίσω τη συμβολή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών το οποίο αποδεικνύει και με αυτή τη δράση ότι είναι μια σημαντικότατη δομή παιδείας και πολιτισμού που αξίζει την στήριξη όλων μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις, και η προσπάθεια που γίνεται φέτος να έχει τη συνέχεια που της αξίζει”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ