ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Με επιτυχία η «Εβδομάδα σχολικού εθελοντισμού Let΄s do it Greece 2016» στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. |
  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού Let΄s do it Greece 2016, την οποία από κοινού διοργάνωσαν ο τομέας Περιβάλλοντος του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων και η Διεύθυνση Π.Ε. Αργολίδας.

Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ.α Ελένη Μάρα μαζί με τον επικεφαλής του Τομέα Περιβάλλοντος κ.ο Εμμανουήλ Γεώργιο, πραγματοποίησαν μια σειρά ενημερωτικών και βιωματικών δραστηριοτήτων σε μαθητές σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους, σε θεματικούς άξονες που άπτονται της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. 
Επιμέρους στόχοι των δραστηριοτήτων αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και διάχυσης των γνωστικών και συμμετοχικών αποτελεσμάτων στη σχολική κοινότητα. Στις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους ως εξής:

-Δευτέρα 11 Απριλίου, 2ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου, θεματικός άξονας: Υδατικοί πόροι-Νερό.
Τρίτη 12 Απριλίου, 4ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου και 5ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου, θεματικός άξονας: Τα αστικά απορρίμματα και η διαχείρισή τους.
-Πέμπτη 14 Απριλίου, 1ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου και 6ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου, θεματικός άξονας: Τα οφέλη του δασικού οικοσυστήματος.
-Παρασκευή 15 Απριλίου, Δημ. Σχ. Δρεπάνου, θεματικός άξονας: Η πρόληψη των φυσικών καταστροφών.
Στις δράσεις αυτές οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ και βιωματικών προσεγγίσεων. Επίσης οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν σε θέματα ορθής διαχείρισης του περιβάλλοντος, παρουσίασαν τις θεματικές τους ενότητες με βιωματικές και ομαδικές μεθόδους όπως παιχνίδι ρόλων κ.ά. Επιπλέον δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν δράσεις εθελοντισμού και ενημέρωσης (δενδροφυτεύσεις, δημιουργία αφίσας κ.ά.) στο σχολείο τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ