V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κ. Τριανταφυλλίδης: Ο πρώτος πολιτισμός στην Ευρώπη δημιουργήθηκε στην Αργολίδα πριν από 53.000 χρόνια

 «Η γενετική συνέχεια των Ελλήνων υπάρχει εδώ και 4.000 χρόνια. Αυτό υποστηρίζει και ο Άγγλος καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ σερ Κόλιν Ρένφιου, σε αντίθεση με τον Έλληνα υπουργό Παιδείας, ο οποίος λέει ότι υπάρχουμε από το 1821 κι έπειτα». Αυθόρμητα γέλια ξέσπασαν στο κοινό, στο χώρο παρουσιάσεων βιβλίων και συζητήσεων της Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όταν ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης ανέφερε τα παραπάνω.


Ο Κ. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το DNA των Ελλήνων αλλά και άλλων λαών της Ευρώπης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Η γενετική καταγωγή των Ελλήνων».

Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι τα εξής:

Μόλις στο 2% φτάνει η επιμειξία των Ελλήνων με τους Τούρκους, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό. Αρκεί να αναφερθεί ότι η επιμειξία των Ισπανών με τους Άραβες φτάνει στο 6%-7%.

Υπάρχει ταύτιση σε κάποιο βαθμό του DNA στους πληθυσμούς των περιοχών που αποίκισαν οι αρχαίοι Έλληνες.

Ο Μινωικός Πολιτισμός είναι ο πρώτος πολιτισμός από Ευρωπαίους και δημιουργήθηκε από Κρήτες. 

Ο πρώτος πολιτισμός στην Ευρώπη δημιουργήθηκε στην Αργολίδα πριν από 53.000 χρόνια.

Το DNA του 37% των Σικελών και του 17% των κατοίκων της Νότιας Γαλλίας δείχνει ότι έχουν προέλευση από την Ελλάδα.

Γενετικά οι Έλληνες είναι πολύ κοντά στους Ιταλούς και στους Ισπανούς και απομακρυσμένοι από τους Σλάβους. Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, με 270.000 στοιχεία γενετικά αποδεικνύεται το una fatsa una ratsa.

Και πριν από 10.000 χρόνια οι άνθρωποι ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή με τους σημερινούς πρόσφυγες. Από τα παράλια της Μικράς Ασίας, στα ελληνικά νησιά και από εκεί προς τη βαλκανική χερσόνησο ή την Ιταλία.

Η πρώτη παραλλαγή του DNA των Αφρικανών που μετοίκησαν στην Ευρώπη παρατηρήθηκε στην περιοχή του μαντείου των Δελφών σε μία γυναίκα που ήταν ψηλή και μελαχρινή.
Το 2% των σημερινών κατοίκων της Ευρώπης προέρχεται από επιμειξία με τον Άνθρωπο του Νεάντερνταλ.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου μίλησε και η ανθρωπολόγος–καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, η οποία το χαρακτήρισε ως πολύ πετυχημένη προσπάθεια να εξηγήσει τη γενετική καταγωγή των Ελλήνων. «Πρόκειται για ένα ταξίδι στο γενετικό υλικό των Ελλήνων και για ένα ταξίδι στην ανθρωπολογία. Καταφέρνει να παρουσιάσει με σοβαρό και κατανοητό τρόπο περίπλοκα ζητήματα. Πλεονέκτημά του είναι ότι αναφέρει τη γενετική καταγωγή διάφορων ομάδων Ελλήνων, όπως Βλάχων, Ποντίων κτλ. Είναι σίγουρο ότι το ανήσυχο πνεύμα του καθηγητή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις», είπε η Χ. Παπαγεωργοπούλου.

Ρεπορτάζ: Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Πηγή: pontos-news.gr
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ