ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ποτάμι: Κόφτη είχαν οι δεξιοί. Τώρα έχουμε δρεπάνι, είναι πιο αριστερό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:27:00 μ.μ. | |
«Η πολιτική είναι χειροτεχνία και χρειάζονται συνεχείς, σύνθετες και μελετημένες αποφάσεις για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ελλήνων». Αυτό ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Άννα Μπουσδούκου. Συγκεκριμένα ανέφερε 2 ζητήματα:

-Υπάρχουν 360 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί ούτε επί ΝΔ ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ.

-Υπάρχουν 12 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τα οποία επίσης δεν έχουν απορροφηθεί ούτε από τη ΝΔ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως χαρακτηριστική περίπτωση κακής διακυβέρνησης ανέφερε την απόφαση να δώσουν το Φαληρικό Δέλτα για να γίνουν δικαστήρια, «πράγμα που αποτρέψαμε», όπως είπε, «μετά από την αντίδραση των βουλευτών του Κινήματός μας και βέβαια των τοπικών κοινωνιών».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναρωτήθηκε γιατί παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει ένα ίδρυμα για τα ασυνόδευτα παιδιά για να μπορούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Σε ό,τι αφορά το φορολογικό είπε ότι «χρειαζόμαστε μια επαναστατική, ριζική απλούστευση του φορολογικού καθότι σήμερα κανείς δεν είναι σε θέση να συμπληρώσει ούτε καν τη φορολογική του δήλωση» και ότι «αν δεν υπάρξει ένα απλό φορολογικό σύστημα, δε θα έχουμε νέα επιχειρηματικότητα».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί το χρόνο στις αποφάσεις της. Τα ίδια έκανε και το 2015, έκλεισαν οι τράπεζες και έφερε μια κακή συμφωνία το καλοκαίρι ενώ είναι πια διαπιστωμένο ότι η πρόταση του κ. Γιούνκερ ήταν καλύτερη. Αν είσαι στριμωγμένος στη γωνία, υπογράφεις τα πάντα. Αυτό συνέβη και αυτή τη φορά. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε ό,τι του δώσανε».


Αναλυτικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Οι δεξιοί είχαν κόφτη - ή ήθελαν να επιβάλλουν κόφτη. Οι αριστεροί επιβάλλουν δρεπάνι. Υπάρχει σημειολογική διαφορά. Είναι ένα τεράστιο δρεπάνι που έρχεται να κόψει ότι εξέχει. Επί της ουσίας, η επιβολή από τους ξένους ενός κόφτη ή ενός δρεπανιού, μαρτυρά την αδυναμία της κυβέρνησης να τους πείσει. Μια καλή κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε πείσει και τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες ότι μπορούμε να παίρνουμε λίγα συνετά μέτρα και να τα εφαρμόζουμε».

«Το να έχουμε κάθε μέρα ένα μέτρο back up, ένα μνημόνιο back up -γιατί αυτό ουσιαστικά κάνουμε- δε βοηθά ούτε στη δημιουργία ενός σταθερού οικονομικού κλίματος ούτε δημιουργεί εμπιστοσύνη στην κοινωνία».

«Η Ελλάδα υπογράφει μνημόνια και ταυτόχρονα κατρακυλά εκτός Ευρώπης. Πρέπει να αποφασίσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα, να κάνουμε μια γενική επανεκκίνηση για τη χώρα».

«Τα προβλήματα σήμερα θέλουν σύνθετες, μελετημένες, και όχι οριζόντιες λύσεις. Εδώ είναι η δύναμη ή η αδυναμία κάποιων πολιτικών. Στις σύνθετες λύσεις. Η κυβέρνηση προχειρογραφεί και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της».

«Οι 153 είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν ό,τι τους φέρουν και τους επιβάλουν από το εξωτερικό. Η κυβέρνηση έχει χάσει πάρα πολύ χρόνο και απλώς είμαστε πλέον στη φάση του "ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουν". Έχω την αίσθηση ότι οι σχέσεις έχουν γίνει πάρα πολύ σφιχτές – εδώ εμπλέκεται και ο παλαιοκομματισμός, κάποιοι διορισμοί, φίλοι που βρήκαν δουλειές στα υπουργεία. Επομένως οι 153 θα δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος».

«Θα αργήσουμε πάρα πολύ να ζήσουμε ένα κανονικό καλοκαίρι. Το κανονικό καλοκαίρι δεν μπορεί να υπάρχει με 25% ανεργία, δεν μπορεί να υπάρχει με τέτοιες ανασφάλειες στην αγορά, με καινούρια λουκέτα».

«Η αίσθησή μου είναι ότι δε θα έχουμε εκλογές. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να απομακρυνθούν αρκετά. Σημασία όμως έχει να μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον κόσμο, να κάνουμε κάτι για τα άμεσα οικονομικά του προβλήματα και για τα παγιωμένα προβλήματά μας -όπως είναι η διαφθορά».

«Η χώρα είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό σε στάση αναμονής, όχι μόνο τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα αλλά και σε όλα αυτά που θα έκαναν την οικονομία να ανασάνει. Δεν βλέπεις κάποιο φως που να σου επιτρέπει να επενδύσεις, δεν βλέπεις κανένα φως που να σου επιτρέπει να είσαι αισιόδοξος.

«Οι επιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους κρατούν την ελληνική οικονομία στα χέρια τους, φεύγουν από τη χώρα. Ένας βουλευτής μας το είπε στη Βουλή: Χαίρονται πολύ οι Βούλγαροι, οι Κύπριοι, οι Αλβανοί, για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που κάναμε. Φεύγουν οι μικρές μας επιχειρήσεις φεύγουν».

«Είναι δίκαιο κάποιος που βγάζει 50.000 ευρώ ετησίως να δίνει το 60% στο κράτος; Πως θα ζήσει η οικονομία; Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους φτωχότερους συνανθρώπους μας. Η οικονομία για να ζήσει θέλει κάποιος να προσδοκά κάποιο κέρδος. Να δημιουργεί θέσεις εργασίας, για να μπορέσει να έχει μεγαλύτερο κέρδος. Όταν έχει κάποιος πάνω από 60.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και το κράτος του παίρνει το 65 %, δε θα υπάρξουν άνθρωποι που θα αναλάβουν το ρίσκο για να μοιράζονται τα λεφτά με το κράτος».

«Υπάρχουν κάποια δισεκατομμύρια εισφοροδιαφυγής, καταγεγραμμένα. Αυτά τα λεφτά δεν μπορούμε να τα πάρουμε, γιατί δεν υπάρχουν στην αγορά. Άρα, το να προσθέτεις φόρους πάνω στους φόρους, και εισφορές πάνω στις εισφορές, ικανοποιείς τις επιταγές των ξένων, τα νούμερα που σου δίνουν, αλλά δεν έχεις κανένα πρακτικό αποτέλεσμα για την κοινωνία».

«Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και δε γίνονται. Πρώτον, ενώ από την αρχή του 2015, το Υπουργείο είπε πως θα υπάρξει ένα σύστημα ηλεκτρονικής συνεννόησης των υπηρεσιών και των τιμολογίων, με δυνατότητα ηλεκτρονικής καταγραφής, ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και μάλιστα ο Υπουργός είπε πως αυτό θα καθυστερήσει για κάποια χρόνια ακόμα. Αυτό το μέτρο ενάντια στη φοροδιαφυγή θα ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει. Δεν μπορεί να βασίζεται η επίλυση του ζητήματος στις διακηρύξεις μέσα από τη Βουλή. Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες πράξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αλλά αυτό προϋποθέτει πολιτική βούληση».

«Δε θεωρώ ότι είναι σωστό τα επαγγελματικά σωματεία, όσο και αν πληγώνονται από τις υποσχέσεις που τους έδωσαν, να διαγράφουν τον Πρωθυπουργό ή κάποιους υπουργούς για τη συμπεριφορά τους. Αυτή είναι μια συριζαϊκή νοοτροπία εκφοβισμού και φόβου και δε νομίζω πως η κοινωνία θα πρέπει να λειτουργεί έτσι».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ