V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο Θ. Γιάγκλαντ λίγο πριν ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Ναυπλιέων: Η ΕΕ να παράσχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό

 Εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το προσφυγικό ζήτημα παρά τους περιορισμένους πόρους της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ναύπλιο για το 12ο Συνέδριο Διεθνούς Δικαίου και το Σάββατο το βράδυ ανακηρύσσεται επίτιμος Δημότης Ναυπλιέων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, οι κ.κ. Ξυδάκης και Γιάγκλαντ αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, τη συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας και πώς θα μπορούσε το Συμβούλιο της Ευρώπης να συνεισφέρει, καθώς και άλλα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Γιάγκλαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και «δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της». Υπογράμμισε, μάλιστα, την ανάγκη τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να παράσχουν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριέλαβε και τις δυσκολίες μετεγκατάστασης των προσφύγων, ιδιαίτερα των ανήλικων παιδιών, από την Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι το μήνυμα αυτό θα το μεταφέρει στα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, όταν επιστρέψει στην έδρα του οργανισμού, στο Στρασβούργο.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ