V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

-Τον 4ο Τσακώνικο Δρόμο διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 η δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, υπό την αιγίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ» ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα. Ωρα εκκίνησης 19:00.

-Μαθητές δημοτικών σχολείων της Μεγαλόπολης, συμμετέχουν σεπρόγραμμα ξενάγησης στο εργαστήριο και εκθετήριο Παλαιοντολογίας που έχει δημιουργεί στο Ίσιωμα Καυρυών Μεγαλόπολης. Το πρόγραμμα ξεναγήσεων στηρίζει και ο Δήμος της περιοχής. Τα παιδιά, υποδέχεται ο καθηγήτης Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Γιώργος Θεοδώρου, ο οποίος και πρόσφατα, μίλησε και στην ΕΡΤ Τρίπολης (101,5 FM) και στην μεσημεριανή ραδιοεφημερίδα, για όλο αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

-Ολοκληρώθηκε το έργο αντιστήριξης που υλοποίησε ο δήμος Βόχας στην περιοχή του Καλεντζίου, Κρινθίας προϋπολογισμού 23.197 €.Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα στην πλατεία της εκκλησίας του χωριού στη θέση εκείνου που κατέρρευσε καθώς και εργασίες επιχώσεων, επίστρωσης με πλάκες πεζοδρομίου και κατασκευής μεταλλικών κιγκλιδωμάτων.

-Θανάσιμο πλήγμα για τα ξενοδοχεία -και επί της ουσίας για τον τουρισμό- της χώρας μας αποτελεί η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα ξενοδοχειακά ακίνητα, όπως και τα άλλα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα στον ίδιο κλάδο, τα οποία προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που πέρασε χθες από τη Βουλή. Αυτό επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους οι Ενώσεις Ξενοδοχείων Αρκαδίας και Λακωνίας, απαιτώντας να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις – ενώ το ίδιο υπογραμμίζει με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος.

-Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού & 11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αρκαδίας ‘‘ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», πραγματοποιεί ενημερωτικήεκδήλωση-ημερίδα, στις 28 ΜΑΙΟΥ 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 17.00-21.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Δημοτικού Τρίπολης. με θέμα:ΑΙΜΑΔΟΤΗΣ-ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟΙ »ΕΧΘΡΟΙ» ΤΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ.

-Παρουσία του παλιού ενορίτη τους, Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, γιορτάστηκε χθες το πρωί, με πλήρη λαμπρότητα και πλήθος πιστών, η επέτειος των 60 χρόνων από τα θυρανοίξια της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο κέντρο της Καλαμάτας. Μετα την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και τον επίσκοπο Μεθώνης Κλήμη, αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, έγινε η παρουσίαση του τόμου για την εκκλησία των Ταξιαρχών, «Λειτουργοί Θείας Δόξης».

-Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης,πραγματοποιούν δράση με αφορμή τις εκδηλώσεις «Περίπατος στα μνημεία της πόλης μας». Η όλη δράση θα γίνει την Κυριακή, 29 Μαίου 2016, απ’ τις 7 το απόγευμα. Ο περίπατος θα αφορά επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ τα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού.

-Εκδήλωση-συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο χώρο της Εκπαίδευσης, διοργανώνει σήμερα (Τετάρτη) στην Καλαμάτα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με ομιλητές: τον Χρήστο Κάτσικα, εκπ/κό – συγγραφέα, την Σταυρούλα Τσακανίκα, από το συντονιστικό νηπιαγωγών και τον Παναγιώτη Κουφαλάκο, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών των σχολείων του Δ. Καλαμάτας.

-Άμεσα ξεκινά η λειτουργία της ράμπας Seatrac, που επιτρέπει στa AMEA να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αυτόνομα.  Η ηλεκτρομηχανική διάταξη εγκαταστάθηκε από το Δήμο Καλαμάτας στην ακρογιαλιά νοτίως του Ιερού Ναού της Ανάστασης, για δεύτερη φορά φέτος μετά την περυσινή πολύ επιτυχημένη λειτουργία της, με πολλές ψηφιακές καινοτομίες πληροφόρησης.
Στις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη και η υποδομή πρόσβασης στη ράμπα και εξυπηρέτησης των ΑμεΑ, ώστε να φθάνουν εκεί με τα αμαξίδιά τους .
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ