V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

«Υπάρχει και φιλότιμο» από το Νέο Σχολείο στο Τριανον

Η θεατρική παράδοση του Νέου Σχολείου, που εκφράστηκε με μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του Απριλίου, συνεχίζεται με το βασικό δημιούργημα της θεατρικής ομάδας , το έργο « Υπάρχει και φιλότιμο» των Σακελάριου – Γιαννακόπουλου αυτή τη φορά στο Ναύπλιο στην αίθουσα «Τριανον» σε συνεργασία με το δήμο Ναυπλιέων - ΔΟΠΑΤ.


Από την ως τώρα παρουσίαση της παράστασης αποδείχθηκε πως η ζωντάνια , η παρατηρητικότητα και η συνέπεια είναι στοιχεία στα οποία μπορεί να στηριχθεί και να οικοδομηθεί μια προσπάθεια, που από κάποιο σημείο και μετά δείχνει να ξεπερνά τα όρια της εφηβικής δημιουργίας. Τα λάθη και οι ατέλειες περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό και δείχνουν αταίριαστα με την τυπικότητα και τις επιδιώξεις μαθητών που φαίνονται να ασχολούνται με τη θεατρική δημιουργία υιοθετώντας έναν απρόσμενο επαγγελματισμό.

Σε όλα αυτά βέβαια συνέβαλε και ένα άλλο κίνητρο , ένας ακόμα στόχος πέρα από τον προφανή που έχει κάθε καλλιτεχνική απόπειρα. Ο εφηβικός θίασος κλήθηκε να ενισχύσει με την παράστασή του την προσπάθεια της Ι. Μητροπόλεως Αργολίδος για την ανακαίνιση των κατασκηνώσεων για τους νέους. Η προσωπική επαφή των παιδιών με το Σεβασμιότατο ήταν αρκετή προκειμένου η αρχική διάθεση για επιτυχία να γίνει αναγκαιότητα.

Η πρώτη παρουσία του θεατρικού έργου στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» με τη στήριξη του δήμου Άργους - Μυκηνών χαρακτηρίστηκε από απόλυτη επιτυχία. Η προσέλευση των θεατών δείχνει τη ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού για ζητήματα ουσίας παράλληλα όμως το αισθητικό αποτέλεσμα αποζημίωσε το κοινό. Είκοσι τρία άτομα επί σκηνής με την καθοδήγησή των καθηγητών τους έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και εισέπραξαν το τελικό χειροκρότημα αποδεικνύοντας πως οι κυριακάτικες επαναλαμβανόμενες πρόβες και η διάθεση σημαντικού μέρους του ελεύθερου χρόνου τους ήταν η επιβεβλημένη τακτική για την επιτυχία.

Μια εβδομάδα αργότερα η παρουσίαση του ίδιου έργου στο Φεστιβάλ της Κορίνθου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές αλλά παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά του θιάσου να απολαύσουν τη φιλοξενία της Δημοτικής αρχής που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Η συνέχεια ανήκει στο Ναύπλιο στην αίθουσα «Τριανόν», με τη στήριξη του δήμου Ναυπλιέων - ΔΟΠΑΤ , την Κυριακή 8 Μαϊου στις 8.30 μ.μ. πάντα υπηρετώντας τον ίδιο στόχο και επιδιώκοντας τα ίδια αποτελέσματα. Τρεις ημέρες αργότερα ο κύκλος ολοκληρώνεται με τελευταίο σταθμό το Νέο Σχολείο και την αίθουσα Ιανός ( Τετάρτη 11/5/2016 ώρα 8.30 μ.μ.).

Τελειώνοντας θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί και η δεύτερη θεατρική μας δράση. Το Σάββατο 16 Απριλίου στο φεστιβάλ ARTABILITY που διοργάνωσε η «Εταιρία Προστασίας Σπαστικών» στο θέατρο «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη παρουσιάστηκε το άλλο θεατρικό μας δημιούργημα «Ο κύριος Μάκης» ή « Ωδή στη μοναξιά». Πρόκειται για ένα θεατρικό μονόλογο που ερμήνευσαν τρεις μαθητές του Νέου Σχολείου. Ένα καυστικό σχόλιο για την μοναξιά της τρίτης ηλικίας που αγκαλιάστηκε και ευαισθητοποίησε κοινό και διοργανωτές σ΄ ένα φεστιβάλ άρτιο σε επίπεδο οργάνωσης και απροσδόκητα πλούσιο σε επίπεδο καλλιτεχνικών δημιουργιών.

Δύο παραστάσεις λοιπόν που αποδεικνύουν ότι η τέχνη τελικά δεν έχει εξοριστεί από το σημερινό σχολείο ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό , όπως αυτό παρατηρείται στη σημερινή κοινωνία.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ