V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Απαντήσεις στις ερωτήσεις στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού από το φροντιστήριο Άμιλλα

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ
ΘΕΜΑ Α1
α. Κόμμα του Γ. Θεοτόκη: σχολικό βιβλίο σελ. 93: «Το κόμμα του Γ. Θεοτόκη… και έτσι αποτέλεσε τον πυρήνα των Αντιβενιζελικών»
β.  Προσωρινή Κυβέρνησις της Κρήτης (1905): σχολικό βιβλίο σελ. 213-214: «Στο μεταξύ, η επανάσταση… αυτομόλησαν προς τους επαναστάτες»
γ.  Μικτή Επιτροπή Ανταλλαγής: σχολικό βιβλίο σελ. 151-152: «Μα βάση το άρθρο 11…της ακίνητης περιουσίας των ανταλλάξιμων» 


ΘΕΜΑ Α2
α. Σ (σ. 84), β. Λ (σ. 209), γ. Λ (σ. 220), δ. Λ (σ. 49), ε. Σ (54)

ΘΕΜΑ Β1
Σχολικό βιβλίο,  σελ. 142-143, κεφ. 4, Η παλιννόστηση (η 1η παράγραφος για τους φορείς οργάνωσης της παλιννόστησης και η 2η για τις συνθήκες που βρήκαν οι πρόσφυγες του πρώτου διωγμού όταν επέστρεψαν στις εστίες τους)

ΘΕΜΑ Β2
Σχολικό βιβλίο σελ. 157-158: «Η αστική στέγαση συνάντησε περισσότερα εμπόδια… κατασκευή ή επέκταση λιμανιών κ.ά.).»
ΟΜΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ
ΘΕΜΑ Γ1
α.   Από το σχολικό βιβλίο σελ. 78 «Παρά την έντονη αντίδραση του βασιλιά Γεωργίου του Α΄… μέχρι την ψήφιση της αρχής της δεδηλωμένης»
Από το ΚΕΙΜΕΝΟ Α η 1η παράγραφος.
β.  Από το σχολικό βιβλίο σελ. 79 «Η ιδέα (η αρχή της δεδηλωμένης) ανήκε…σταθερότερες κυβερνήσεις πλειοψηφίας»
Από το ΚΕΙΜΕΝΟ Α η 2η παράγραφος
Από το σχολικό βιβλίο σελ. 79 «ο βασιλιάς…του πολιτικού τοπίου»
Από το ΚΕΙΜΕΝΟ Β όλη η παράγραφος.

ΘΕΜΑ Δ1
α. Από το σχολικό βιβλίο σελ. 25, 2η παράγραφος «Η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος… και τα 40 στρέμματα για αρδευόμενα» και σελ. 43-44      «Το αποφασιστικό βήμα… η πρόληψη εντάσεων στον αγροτικό χώρο».

Από το ΚΕΙΜΕΝΟ Α αξιοποιούμε όλες τις πληροφορίες, από το Β  το απόσπασμα (πρόθεση των Φιλελευθέρων ήταν…Η ρητή υπόσχεση μιας εκτεταμένης αγροτικής μεταρρύθμισης εντάσσεται στην πολιτική αυτή) και από το Γ τις δύο πρώτες παράγραφους.

β.  Από το σχολικό βιβλίο σελ. 25 « Από το 1870 ως το 1911… από τους αγοραστές της εθνικής αυτής ιδιοκτησίας» και από σελ. 44-45 «Με βάση αυτά τα νομοθετήματα… και οδήγησε την αγροτική οικονομία της χώρας σε καθεστώς μικροϊδιοκτησίας».

Από τα ΚΕΙΜΕΝΑ Β και Γ αξιοποιούμε τις υπόλοιπες πληροφορίες τους.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ