ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η 10δα που φιλοδοξεί να ηγηθεί του συνεταιριστικού κινήματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 π.μ. |
 Ορόσημο για το μέλλον του ελληνικού συνεταιριστικού και αγροτικού κινήματος αποτελεί πλέον η 1η Ιουνίου του 2016. Πρόκειται για την ημέρα που ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα δεκάδων συνεταιριστών, που εκπροσωπούν υγιή σχήματα του χώρου, συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και… φύτευσαν τον πρώτο σπόρο για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου Ενωτικού Φορέα. 


Του φορέα εκείνου που θα αναλάβει, σε δύσκολους καιρούς, την εκπροσώπηση του συνεταιριστικού και αγροτικού κινήματος, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση, αλλά και θα επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της επιστροφής των αγροτών, που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει την πίστη τους στον θεσμό, στους συνεταιρισμούς.

Το χρονοδιάγραμμα

Η πρώτη κίνηση ήταν να δημιουργηθεί μια πρώτη 10μελής προσωρινή διοίκηση, που στόχος της θα είναι να επικοινωνήσει το εγχείρημα και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους συνεταιρισμούς. Επιπλέον, ο ρόλος των «10» θα είναι η διαμόρφωση ενός καταστατικού (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου) που θα συνυπογράψουν όλα τα μέλη. Ωστόσο, ήδη την 1η Ιουνίου, οι δεκάδες εκπρόσωποι των συνεταιριστικών οργανώσεων που συναντήθηκαν στην Αθήνα, συνυπέγραψαν την Διακήρυξη του νέου Ενωτικού Φορέα, που κάνει λόγο για ένα αναπτυξιακό εταιρικό σχήμα, εθνικής εμβέλειας και σημαντικού εύρους δραστηριοτήτων, «προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη των κάθε μορφής αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας».

Επιπλέον, άμεσα (μετά τις 20 Ιουνίου, όπως πληροφορηθήκαμε) θα έχει βρεθεί και ο χώρος, στην Αθήνα, που θα στεγαστεί ο νέος φορέας. Ήδη οι πρωτεργάτες αυτού του εγχειρήματος προσανατολίζονται σε έναν χώρο στην περιοχή «μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού εκεί είναι ο χώρος μας και εκεί λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Η δεκάδα

Την προσωρινή 10μελή διοίκηση του Ενωτικού Φορέα αποτελούν (μετά από συμφωνία όλων των συμμετεχόντων, στη συνάντηση της 1ης Ιουνίου) οι:

-Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και στέλεχος του ΑΣ Βέροιας «Venus Growers»
-Θανάσης Τσιοτίνας, πρόεδρος του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «η Ένωση»
-Νίκος Στεργίου, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πελεκάνος
-Νίκος Δασκαλάκης, Πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας
-Βασίλης Παρόλας, Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και Αντιπρόεδρος της Cogeca
-Χρήστος Μπαρλιάς, πρόεδρος της ΑΕΣ Κορινθίας
-Νικήστρατος Χαροκόπος, πρόεδρος του συνεταιρισμού Ρεθύμνης
-Νίκος Γκίζας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας και Φιλιππιάδας
-Μάρκος Λέγκας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Pegasus Αγροδιατροφή «7 Grapes»
-Δημήτρης Μόσχος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς.

Τα κύρια σημεία της διακήρυξης του νέου Ενωτικού Φορέα
Διαπιστώνουμε ομόφωνα

H παραγόμενη προστιθέμενη αξία του εγχώριου αγροτοδιατροφικού κλάδου υπολείπεται σημαντικά εκείνης ορισμένων ανταγωνιστικών χωρών. Το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο εκείνου του 2010. Το κόστος παραγωγής αποτελεί το 57% της ακαθάριστης αξίας της γεωργικής παραγωγής και αυξάνεται με ρυθμό πολλαπλάσιο εκείνου των εκροών. Η εφοδιαστική αλυσίδα συνοδεύεται συχνά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, η πληθώρα χονδρεμπόρων-μεσαζόντων ευημερεί σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών, ενώ η θέση των οργανώσεων των παραγωγών συνεχώς επιδεινώνεται.

Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας πρέπει, κυρίως, να αντιμετωπιστεί με την επιχειρηματική ανάπτυξη του τομέα. Οι τάσεις στη διεθνή και την ευρωπαϊκή αγορά γεωργικών προϊόντων χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και όξυνση του ανταγωνισμού, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για το μελλοντικό μοντέλο της ΚΑΠ μετά το 2020. Στο τοπίο που διαγράφεται θα επιβιώσουν και θα είναι ανταγωνιστικοί μόνο όσοι έχουν συνάψει συμμαχίες, έχουν συσπειρώσει δυνάμεις και έχουν καταστρώσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες.

Έχουν καταγραφεί τα προβλήματα και τα αίτια που οδήγησαν στην κρίση τον συνεταιριστικό θεσμό και καθίσταται σαφές ότι θα απαιτηθούν επίμονες, άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες εκ μέρους των εκπροσώπων των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, προκειμένου να καλυφθεί σωρεία ελλείψεων. Τονίζεται η σημασία συσπείρωσης δυνάμεων και δημιουργίας συμμαχιών ως αναγκαίων προϋποθέσεων για τη μελλοντική επιβίωση και ανάπτυξη του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα στο σύνολό του. Υπάρχει έδαφος για μια νέα αφετηρία, μια και έχει καταγραφεί η παρουσία ενός ικανού αριθμού συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Σε αυτούς, κυρίως, θα απευθυνθούμε για να τεθούν οι βάσεις της ανασυγκρότησης.

Κρίνουμε αναγκαίο

Την κυριαρχία της επιχειρηματικής διάστασης έναντι της θεσμικής-πολιτικής σε οποιαδήποτε μελλοντική εκπροσώπηση του πρωτογενούς τομέα.

Ως προς τις προτεραιότητες της πολιτικής και τα μέσα κρίνονται αναγκαία: Η επιχειρηματική δραστηριοποίηση κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων,με προτεραιότητα την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τις συνεταιριστικές οργανώσεις, ξεκινώντας από τα γεωργικά εφόδια και φτάνοντας μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Η εκπαίδευση και η ενημέρωση αιρετών συμβούλων και εργαζομένων. Η αποκατάσταση και εμπέδωση εμπιστοσύνης στον συνεταιριστικό θεσμό. Η στενή παρακολούθηση της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ μετά το 2020. Η ανάπτυξη συνεργιών, με άλλους αντιπροσωπευτικούς φορείς του αγροδιατροφικού κλάδου (βιομηχανία, καταναλωτές, τουρισμός κ.ά.). Η αξιοποίηση των επιχειρηματικών εργαλείων. Η τεχνολογική καινοτομία.

Επιλέγουμε

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της οργάνωσης και της δομής. Την προετοιμασία ενός σχεδίου δράσης, ενός αγροτικού συνεταιρισμού-προτύπου, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις οργάνωσης και λειτουργίας των συνεταιρισμών. Την ενίσχυση των τοπικών αγορών με την απευθείας διάθεση στους καταναλωτές τροφίμων που οι ίδιοι οι αγρότες παράγουν, με τρόπο που αποκλείει κάθε μεσάζοντα, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Την ενίσχυση των συμμαχιών με την ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών με συνεταιριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικών συνεταιρισμών που συνιστά κρίσιμο όρο για την επιχειρηματική τους επιβίωση. Τον στρατηγικό σχεδιασμό με την επιστημονική υποστήριξη της στρατηγικής για την επιτυχή υλοποίηση των πολιτικών προτεραιοτήτων. Τη διαμόρφωση ενιαίων θέσεων πολιτικής στα γεωργικά προϊόντα.

Την Ίδρυση Πανελλαδικού Φορέα το αμέσως επόμενο διάστημα, ανοιχτού σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και τη νέα γενιά.

Την οργάνωση πανελλαδικής συνδιάσκεψης με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή εκπροσώπων και στελεχών των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων για να συζητηθούν και να αποφασιστούν από κοινού οι προτεραιότητες πολιτικής, η στρατηγική και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την επίτευξή τους. Οι διαδικασίες για την οργάνωση της συνδιάσκεψης πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Αποφασίζουμε

Η δομή και η λειτουργία του νέου φορέα να ικανοποιείται με τη μορφή ενός αναπτυξιακού εταιρικού σχήματος, εθνικής εμβέλειας και σημαντικού εύρους δραστηριοτήτων, προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη των κάθε μορφής αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας.

Τη δημιουργία ορισμένων οργάνων αποφασιστικής σημασίας για τη λειτουργία του, όπως: Το Συμβούλιο Πρωτογενούς Τομέα, που απαρτίζεται από αγρότες κατά κύρια επαγγελματική δραστηριότητα, που είναι αιρετά μέλη διοικητικών συμβουλίων αγροτικών συνεταιρισμών, επιδιώκοντας να καλυφθούν οι πλέον αντιπροσωπευτικοί κλάδοι της εγχώριας γεωργικής (φυτικής και ζωικής) παραγωγής με περιφερειακή, κατά το δυνατόν, εκπροσώπηση. Το Συμβούλιο Επιχειρηματικού Τομέα που απαρτίζεται κυρίως από διευθυντικά στελέχη αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ή/και από αιρετά στελέχη που διαθέτουν σημαντική εμπειρία και γνώση σε θέματα επιχειρηματικότητας, καλύπτοντας ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των μελών. Το Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού, ένα καθαρά συμβουλευτικό (γνωμοδοτικό) σώμα, που απαρτίζεται από έμπειρα και αναγνωρισμένου κύρους επιστημονικά στελέχη, το οποίο επεξεργάζεται τους στόχους και τις πολιτικές που αποφασίζουν τα δύο προηγούμενα συμβούλια, εισηγούμενο στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, τις διαδικασίες, τα μέσα, τον τρόπο υλοποίησής του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα να αποτελείται από τα μέλη των προεδρείων των δύο προαναφερθέντων συμβουλίων (πρωτογενούς και επιχειρηματικού τομέα) και από το διευθυντικό στέλεχος, που προβλέπεται να ασκήσει το μάνατζμεντ του φορέα. Η σύνθεση και ο τρόπος εκλογής του ΔΣ θα αποτελέσουν αντικείμενο απόφασης της πρώτης ιδρυτικής ΓΣ των μελών του νέου φορέα.

Η Γενική Συνέλευση των μελών (εταίρων) αποτελεί το ανώτατο όργανο του νέου φορέα και δικαιούται να αποφασίζει για κάθε εταιρική υπόθεση. Η Γενική Συνέλευση πρέπει να διαθέτει σημαντικό εύρος αντιπροσώπευσης (κλαδικό και περιφερειακό). Καλείται/συγκροτείται σε σώμα με απαρτία, λειτουργεί και αποφασίζει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του νόμου και του καταστατικού.

Οι υπηρεσίες του φορέα, που θα απαιτηθούν τόσο σε επίπεδο υποστηρικτικού χαρακτήρα όσο και αναπτυξιακού χαρακτήρα, θα προσδιοριστούν με την προετοιμασία και την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου του φορέα.

Πόσοι και ποιοι έχουν παραιτηθεί μέχρι σήμερα από το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ


Ο χορός των ηχηρών αποχωρήσεων από την ΠΑΣΕΓΕΣ άνοιξε στις 17 Μαρτίου και δυόμισι μήνες μετά η τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση εμφανίζεται αναμφισβήτητα βαθιά λαβωμένη. Εννέα από τα πιο σημαντικά και πλέον αναγνωρίσιμα στελέχη του αγροτικού και συνεταιριστικού χώρου αποφάσισαν, ο ένας μετά τον άλλο, να της γυρίσουν την πλάτη. Ως εκ τούτου, το φετινό καλοκαίρι αναμένεται καθοριστικό για το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος, αφού τόσο οι παραιτήσεις από την άλλοτε κραταιά ΠΑΣΕΓΕΣ όσο και η ανασύσταση του θεσμού –μέσα από έναν νέο Ενωτικό Φορέα– θα λάβουν χώρα την περίοδο του θέρους. Ποιοι είναι, όμως, οι εννέα συνεταιριστές που αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα;

Κωνσταντίνος Γανιάρης: Ήταν ο πρώτος (παραιτήθηκε από μέλος) που άνοιξε τον… χορό των παραιτήσεων στην ΠΑΣΕΓΕΣ για να ακολουθήσουν και άλλοι. Ο επί χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου γεννήθηκε στο νησί στις 2/10/1953. Από το 1971 έως το 1976 σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε πρώτη φορά πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου το 1994 (έως το 2011). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ATEbank) και ήταν αντιπεριφερειάρχης Χίου την περίοδο 2011-2013.

Χρήστος Τσιχήτας: Παραιτήθηκε από ταμίας της ΠΑΣΕΓΕΣ στις 17 Μαρτίου. Αγρότης στο επάγγελμα από το 1988, έχει διατελέσει υπεύθυνος της Γραμματείας Αγροτικού της ΝΟΔΕ Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Είναι πρόεδρος του Α΄ Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουφαλίων και της Αγροτικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τη μετεξέλιξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

Παναγιώτης Πεβερέτος: Εκ των πλέον γνωστών και αναγνωρίσιμων μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ, υπέβαλε την επιστολή παραίτησής του στις 30 Μαρτίου. Ο κτηνοτρόφος, με την πλούσια συνεταριστική δράση, για πρώτη φορά το 1978 εκλέχτηκε πρόεδρος της Κοινότητας Δαλαμανάρας. Το 1983 εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος των αγροτών, νομαρχιακός σύμβουλος Αργολίδας και το 1986 μέλος του ΔΣ της ΓΕΣΑΣΕ. Το 1989 εκλέχτηκε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, ενώ το 1990 ορίστηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Επιτροπή Οπωροκηπευτικών της ΕΕ, όπου παρέμεινε έως το 2000. Από το 1993 έως το 2000 διετέλεσε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ, ενώ από το 1998 μέχρι το 2000 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Αργολίδας. Από το 2004 μέχρι σήμερα εκλεγόταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ. Το 2009 εκλέχτηκε πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα.

Χρήστος Μπαρλιάς: Συνεταιριστής από τα γεννοφάσκια του, ο πρόεδρος της ΑΕΣ Κορινθίας παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΕΓΕΣ την 20ή Μαρτίου. Γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας. Από το 2006 εκτός από τη φυτική παραγωγή ασχολήθηκε και με την κτηνοτροφία, ενώ έχει εκλεγεί στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ συνολικά τρεις φορές. Επίσης, έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος του ΕΛΟΓΑΚ.

Χρήστος Γιαννακάκης: H παραίτηση του Βορειοελλαδίτη συνεταιριστή από μέλος της Συνομοσπονδίας έγινε γνωστή στις αρχές Απριλίου. Ο Χ. Γιαννακάκης γεννήθηκε στη Βέροια, έχει σπουδάσει στην Πάντειο και έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Διετέλεσε διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης οικονομοτεχνικού γραφείου στη Βέροια, συνιδιοκτήτης και εκδότης τοπικής ημερήσιας εφημερίδας και επί 16 χρόνια γεν. διευθυντής της συνεταιριστικής κονσερβοποιΐας ΑΛΜΜΕ στη Βέροια. Σήμερα, είναι στέλεχος του συνεταιρισμού Venus Growers, καθώς και πρόεδρος στην Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας.

Κωνσταντίνος Σκιαδάς: Από τις πλέον ηχηρές αποχωρήσεις ήταν αυτή του Λάκωνα α’ αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή από το 2014, ενώ νωρίτερα ήταν β’ αντιπρόεδρος της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης. Με σπουδές Γεωπονίας και Οικονομικών, διετέλεσε στο παρελθόν γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη μακρά διαδρομή του στον συνεταιριστικό χώρο, υπηρέτησε την ΕΑΣ Λακωνίας από τις θέσεις του προέδρου και του γενικού διευθυντή, ενώ υπήρξε και μέλος, μεταξύ άλλων, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Βρώσιμων Ελαιών, συμβουλευτικών επιτροπών της ΕΕ, καθώς Ομάδων Εργασίας στην COPA COGECA.

Λευτέρης Γίτσας: Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚ και πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) ήταν εκ των πρώτων επιλαχώντων για το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ (ως μέλος), ωστόσο στις 27 Μαϊου έγινε γνωστό ότι δεν αποδέχεται τη θέση. Έχοντας ασχοληθεί με το εξαγωγικό εμπόριο φρούτων, από το 2004 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται με επιτυχία στην επιχειρηματική κτηνοτροφία. Ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ, έθεσε τα θεμέλια για το κτηνοτροφικό σκέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ το 2011, που εκλέχτηκε στο διοικητικό της συμβούλιο.

Νικήστρατος Χαροκόπος: Ο έμπειρος αγροτοσυνδικαλιστής βρίσκεται στο τιμόνι της Ένωσης Ρεθύμνου από το 2014, ενώ μέχρι τότε και από το 2010 κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου, όντας παράλληλα πρόεδρος της ΑΣΕΑΡ. Νωρίτερα, είχε υπό την επίβλεψή του την κτηνοτροφική δραστηριότητα και το τυροκομείο του συνεταιρισμού. Η αποχώρησή του από την ΠΑΣΕΓΕΣ έγινε γνωστή στις 15 Απριλίου, όταν δεν αποδέχτηκε τη θέση του μέλους στο ΔΣ που δικαιούνταν ως πρώτος επιλαχών μετά τις πρώτες παραιτήσεις άλλων μελών.

Ανδρέας Δημητρίου: O πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος», πτηνοτρόφος δεύτερης γενιάς, ανέλαβε τα ηνία της συνεταιριστικής επιχείρησης τον Ιούνιο του 2012. Έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς διετέλεσε αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Αγίου Δημητρίου και στον σημερινό Δήμο Δωδώνης. Σήμερα, πέραν της συνεταιριστικής του δράσης, έχει και καθήκοντα αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).


Πηγή: agro24.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ