Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου συνεχίστηκε και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 το 25ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου με συναυλία της Χριστίνας Μπαζίλη στο τσέλο και του Θανάση Αποστολόπουλου στο πιάνο, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.
Την συναυλία παρακολούθησε και απηύθυνε χαιρετισμό η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα Andrea Ikić-Böhm, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης, ο γενικός συντονιστής του Φεστιβάλ Ναυπλίου και πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρυματος "Ι. Καποδιστριας" Κώστας Χελιώτης, η πολιτευτής και δικηγόρος Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο πρώην δημαρχος Ναυπλίου Γιώργος Τσούρνος, κά.Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
Α’ μέρος
Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Θέμα και επτά Παραλλαγές σε μι ύφεση μείζονα, έργο WoO 46
Βασισμένο στο θέμα «Bei Männern,welche Liebe fühlen» από την όπερα του W. A. Mozart «Ο Μαγικός Αυλός».
Friedrich Gulda (1930-2000)
Concerto for Cello and Wind Orchestra
Cadenza για σόλο τσέλο
Περικλής Κούκος (1960-)
Σουίτα από την όπερα «Ο Κονρουά κι οι κόπιες του»
Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Θέμα και επτά Παραλλαγές σε μι ύφεση μείζονα, έργο WoO 46
Βασισμένο στο θέμα «Bei Männern,welche Liebe fühlen» από την όπερα του W. A. Mozart «Ο Μαγικός Αυλός».
Friedrich Gulda (1930-2000)
Concerto for Cello and Wind Orchestra
Cadenza για σόλο τσέλο
Περικλής Κούκος (1960-)
Σουίτα από την όπερα «Ο Κονρουά κι οι κόπιες του»
Β’ μέρος
Franz Schubert (1797-1828)
Arpeggione Sonata, σε Λα ελάσσονα D.821
Allegro moderato
Adagio
Allegretto
διασκ. για τσέλο και πιάνο: Gaspar Cassadó
Franz Schubert (1797-1828)
Arpeggione Sonata, σε Λα ελάσσονα D.821
Allegro moderato
Adagio
Allegretto
διασκ. για τσέλο και πιάνο: Gaspar Cassadó
David Popper (1843-1913)
Ουγγρική Ραψωδία, έργο 68, για τσέλο και πιάνο
Χριστίνα Μπαζίλη, τσέλο
Γεννήθηκε στη Βιέννη το Σεπτέμβριο 1993. Σε ηλικία 6 ετών άρχισε μαθήματα βιολοντσέλου με τον ρώσοπαιδαγωγό Vladimir Malinowski. Ακολούθησαν σπουδές στο Μόναχο με τον μαθητή του Rostropovich, Prof.DavidGrigorian. Το 2009 συνάντησε τον φημισμένο τσελίστα AntonioMeneses, ο οποίος την κάλεσε στην τάξη του στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, απ` όπου πήρε το δίπλωμα Bachelor τον Ιούνιο 2013. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές και αποφοίτησε με MasterPerformance τον Ιούνιο 2015. Έχει παρακολουθήσει Masterclass βιολοντσέλο με τους Natalia Gutmann, David Geringas, Frans Helmerson, Ralph Kirshbaum, Reinhardt Latzko, Thomas Demenga, Claudio Bohórquez και Gustav Rivinius και Μουσική Δωματίου με τους CorinaBelcea–Fisher (BelceaQuartett), RainerSchmidt (HagenQuartett). Έχει κερδίσει διεθνείς διαγωνισμούς για νέους στην Αυστρία, Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία όπως «Primalamusica», «Violoncello–WettbewerbLiezen», «AntonioJanigroCompetition». Tο 2009 και το 2010 κέρδισε την υποτροφία AccademiaMusicaleChigiana, Siena, Ιταλία. Βραβευμένη από το Rahn Kulturfonds εμφανίστηκε το 2013 στην Tonhalle στη Ζυρίχη. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου (WienerKonzerthaus, TonhalleZürich, Gasteig–München, Μέγαρο Αθηνών κ.α.) και έχει πάρει μέρος σαν σολίστ με ορχήστρα σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ για νέους καλλιτέχνες (Dortmund, Coburg, Göppingen, Bratislava). Η νεαρή τσελίστα παίζει με ένα βιολοντσέλο του Antonio Gibertini1844.
Θανάσης Αποστολόπουλος, πιάνο
O Θανάσης Αποστολόπουλος έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών: Concertgebouw του Άμστερνταμ, Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες, Philharmonie στην Κολωνία, ΜΜΑ, ΜΜΘ,Κόντσερτχαους στη Βιέννη, BFM στηΓενεύη, Birmingham Symphony Hall, Αίθουσα της Φιλαρμονικής της Σόφιας,όπου έχει βραβευτεί στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου Αλμπέρ Ρουσσέλ. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, στο Παρίσι και στο Ζάλτσμπουργκ με υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση, του Βρετανικού Συμβουλίου και της Γαλλικής Κυβέρνησης. Δάσκαλοί του υπήρξαν, μεταξύ άλλων, ο Άρης Γαρουφαλής, η Irina Zaritskaya και η Germaine Mounier. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας, την Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγάρδης, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Φιλαρμονική της Ραδιοφωνίας του Ανόβερου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Δωματίου Gürzenich, τη Φιλαρμονική του Τορίνο, τη Συμφωνική της ΕΡΤ, τη Sinfonietta της Βασιλείας, τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, το Nash Ensemble κ.ά. Μοιράζοντας τη δραστηριότητά του ανάμεσα σε ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συνεργασίες με λυρικούς καλλιτέχνες, έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή, με συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ (Αθηνών, Ναυπλίου, Πάτρας, Μπερλιόζ στη Γαλλία, Mότσαρτ στις ΗΠΑ κ.α.). O Θ. Αποστολόπουλος αφιερώνει ένα σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς του στη σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία. Εξάλλου, πολλοί έλληνες συνθέτες του έχουν εμπιστευθεί έργα τους, συχνά σε πρώτη εκτέλεση.