ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις άπω την Περιφέρεια Πελοποννήσου
- «Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Πελοπόννησο» θα παρουσιάσει σήμερα  Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στις 10.00 το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου. Η ομιλία του υπουργού θα γίνει στην Αίθουσα «Δημητρίου Μητροπούλου» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

-Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, Ανδρών και Γυναικών θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο τριήμερο 24 έως 26 Ιουνίου 2016 στο Δήμο Ευρώτα. Η ατομική χρονομέτρηση θα γίνει στη διαδρομή Νοσοκομείο Σπάρτης – Προς Βορδόνια και επιστροφή (22,4 χλμ.), οι άνδρες θα κάνουν 2 στροφές: 44,8 χλμ. και οι γυναίκες θα κάνουν μια στροφή: 22,4 χλμ. Στην αντοχή οι Άνδρες θα τρέξουν 171 χλμ. και οι Γυναίκες 98,4 χλμ. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» του Δήμου Ευρώτα.

-Άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν 46χρονο στο κέντρο της Κορίνθου πριν απο λίγες ώρες. Ο άτυχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης αλλα ήταν αργά. Οι συνθήκες και τα αίτια της εγκληματικής αυτής πράξης παραμένουν άγνωστα.

-Τον 4ο Τσακώνικο Δρόμο διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 η δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, υπό την αιγίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ» ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα. Ωρα εκκίνησης 19:00.

-Σύμφωνα με  απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Λακωνίας.

-Αρκετά αιχμηρός εμφανίστηκε κατά τη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αποδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας.

-Ο χειμώνας του 2015 - 16 ήταν από τους ζεστότερους των τελευταίων ετών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η αυξημένη υγρασία των νυκτερινών ωρών να επηρεάζει τα δέντρα της ελιάς με αποτέλεσμα να υπάρχει την άνοιξη αυξημένη φυλλόπτωση. Ως αποτέλεσμα της φυλλόπτωσης ήταν τελικά, τα δέντρα να μην μπορούν να στηρίξουν την καρπόδεση, οπότε απέβαλαν τα άνθη και έτσι η χρονιά που έρχεται φαίνεται πως θα είναι μικρής παραγωγής (Ακαρπία). Όμως επειδή η Ακαρπία της ελιάς δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, αλλά στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης σε έγγραφό τους προς τον ΕΛΓΑ, ζητά να αποδοθεί αποζημίωση στους αγρότες.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ