V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ανδριανός στη Βουλή: Να μπει τέρμα στις συνεχιζόμενες παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιριών

Ανδριανός στη Βουλή: Να μπει τέρμα στις  συνεχιζόμενες παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιριών
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Ν. Παρασκευόπουλο με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των παράνομων και καταχρηστικών πρακτικών εισπρακτικών εταιρειών

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


“Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, παρά το γεγονός ότι έχει θεσπιστεί νομοθετικά το πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, πολλές από αυτές τις εταιρείες συνεχίζουν να εφαρμόζουν παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές, προσβάλλοντας την προσωπικότητα των οφειλετών, ασκώντας ψυχολογική πίεση, καλώντας σε εντελώς ακατάλληλες ώρες ή ακόμη και καλώντας σε συγγενείς και εργοδότες οφειλετών, χωρίς να τους έχουν δοθεί τα στοιχεία επικοινωνίας από τους οφειλέτες.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα αντιμετωπιστούν οι παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές που εφαρμόζουν εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.
Αν έχουν ελεγχθεί οι πρακτικές που καταγγέλλονται και ποια τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών. 

Αν πραγματοποιούνται έλεγχοι για την νόμιμη λειτουργία εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών και ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών”.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ